Veeam voegt features voor clouddatamanagement toe voor Microsoft Azure, Azure Stack, AWS en IBM Cloud
24-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veeam voegt features voor clouddatamanagement toe voor Microsoft Azure, Azure Stack, AWS en IBM Cloud

Veeam Software lanceert nieuwe features voor clouddatamanagement als onderdeel van update 4 van de Veeam Availability Suite 9.5 en van versie 3 van de binnenkort te lanceren Veeam Availability for AWS en Veeam Availability Console. De nieuwe mogelijkheden voorzien in kosteneffectieve dataretentie, eenvoudige cloudmigratie en datamobiliteit, cloud-native back-up en bescherming voor Amazon Web Services (AWS), flexibele cloud-ready licenties, verbeterde beveiliging en data-governance en oplossingen die het voor serviceproviders eenvoudiger maken om Veeam-diensten op de markt te brengen.

IT-managers maken zich in toenemende mate zorgen over cloudworkloads in hun multicloudomgevingen. 58 procent zegt dat datamigratie een uitdaging vormt. 82 procent is bezorgd over de uptime van applicaties en 61 procent is niet zeker van hun cloudworkload-back-up en recovery. De nieuwe mogelijkheden van Veeam spelen hierop in.

'Data beschikbaar houden in de hybride cloud'

Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en Executive Vice-President of Sales & Marketing van Veeam, noemt de nieuwste versie van het Veeam Availability Platform één van de belangrijkste versies tot op heden, waar lang naar is uitgekeken. Het gaat volgens Timashev om een eenvoudige, flexibele en betrouwbare oplossing die klanten helpt te migreren en hun data beschikbaar te houden in de hybride cloud, ongeacht de locatie.

Met het Veeam Availability Platform wil Veeam klanten helpen flexibiliteit, beschikbaarheid en zakelijke versnelling te realiseren door de volgende nieuwe toepassingen te bieden:

Veeam Availability Suite 9.5 Update 4

 • Cloud Tier: biedt ongelimiteerde capaciteit voor dataretentie op lange termijn door het gebruik van native, kosteneffectieve objectstorage-integraties met Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Azure Blob Storage, IBM Cloud Object Storage en met Amazon S3-compatible serviceproviders en on-premise storageoplossingen. Met Veeam voorkomen klanten dubbele kosten van het opslaan van data in de cloud. Andere back-upproviders heffen een ‘cloudbelasting’ bovenop de storagekosten van cloudproviders.
 • Cloud Mobility: bedrijven kunnen on-premise workloads en cloudworkloads eenvoudig migreren, verplaatsen en herstellen naar AWS, Azure en Azure Stack in slechts twee stappen. Zo zijn business continuity en beschikbaarheid gewaarborgd. Daarnaast neemt de flexibiliteit toe en zijn kosten binnen hybride-cloudomgevingen te optimaliseren.
 • Uitbreiding van Veeam DataLabsTM: bedrijven krijgen meer opties voor beveiliging en data-governance, waaronder AVG-readiness en malwarepreventie met DataLabs Staged en Secure restore.
 • Intelligente diagnoses: bedrijven kunnen hun beheer- en supportkosten reduceren door het proactief oplossen van configuratieproblemen.
 • Uitbreiding van Veeam Cloud Connect Replication for Service Providers (VCC-R): serviceproviders die gebruikmaken van VMware vCloud Director, kunnen bestaande investeringen in netwerken, infrastructuur en zelfservicebeheer benutten voor Disaster Recovery-as-a-Service-oplossingen, wat leidt tot een lagere TCO en hogere marges.

Veeam Availability for AWS

Dit onderdeel van het Veeam Availability Platform combineert de Veeam N2WS cloud-native back-up- en recovery-mogelijkheden van AWS-workloads met het consolideren van back-updata in een centrale Veeam-repository. Deze nieuwe oplossing stelt klanten in staat om data betrouwbaar te verplaatsen en deze holistisch te beheren binnen multicloudomgevingen. Ook zijn met de oplossing de risico’s van het verliezen van toegang tot cloudapplicaties te verminderen en is er bescherming tegen onbewust wissen van data, verlies van AWS-accounttoegang, securitydreigingen op dataniveau en systeemuitval. Klanten kunnen gebruik maken van:

 • cloud-native, agentless dataprotectie: met deze feature beschikt een klant over doelgerichte dataprotectie voor AWS met gebruik van AWS-snapshots en de mogelijkheid van instant recovery;
 • cloudmobiliteit en kostenbesparingen: door het loskoppelen van back-ups van de Amazon Elastic Compute Cloud-infrastructuur (Amazon EC2) en het opslaan van data in een lage-kostenformaat binnen Amazon S3-objectstorage of een on-premise back-up-repository, realiseren klanten kostenbesparingen, evenals datascheiding zoals vereist door de 3-2-1 back-upregel;
 • recovery-technologie: klanten bereiken hoogwaardige RTO’s door de inzet van Instant Recovery, DR naar een on-premise datacenter en herstel naar de cloud.

Veeam Instance Licensing (VIL)

Het nieuwe cloud-ready licentiemodel van Veeam is een portabele licentieabonnementsysteem dat voorziet in IT-flexibiliteit en workloadmobiliteit voor multicloudondernemingen:

 • portabele: licenties worden automatisch verplaatst wanneer workloads tussen platforms worden verplaatst: “VMware – Hyper-V – fysiek – Windows – Linux – AWS – Azure – IBM Cloud – andere”, wat klanten helpt bij hun multicloudstrategie zonder additionele licentiekosten;
 • eenvoudig: het aanschaffen en beheren van Veeam-licenties wordt sterk vereenvoudigd en bespaart op mensen en middelen;
 • combineren van licentieportabiliteit en eenvoud, zonder extra kosten.

Veeam Availability Console v3

Meer dan 20.000 Veeam Cloud & Service Providers (VCSP’s) versnellen hun groei en de levering van Backup-as-a-Service- (BaaS) en Disaster Recovery-as-a-Service-diensten (DRaaS) aan klanten met:

 • Reseller Tier: cloudserviceproviders (CSP’s), managed service providers (MSP’s) en value-added resellers kunnen samenwerken om gezamenlijke klanten meer waarde te bieden door gebruik te maken van drielaagsmogelijkheden (SP – VAR – klant), waaronder een partner-branded portal en mogelijkheden voor klantsetup en -monitoring. Daarbij is er voor iedere rol een geoptimaliseerd toegangsniveau;
 • Scale-out architectuur: serviceproviders ervaren een maximaal schaalbaarheidsniveau voor het ondersteunen van verschillende Veeam Cloud Connect-installaties (VCC), meer klanten en meer devices. Dat alles leidt tot meer omzetstromen;
 • uitgebreid licentiebeheer en gebruiksrapportages: partners kunnen de markt makkelijker betreden met op Veeam gebaseerde services door het aggregeren van beheer en rapportages binnen Veeam Backup & Replication-, Veeam Cloud Connect- en Veeam Agent-installaties;
 • uitgebreidere RESTful API-support: providers kunnen de efficiency verder vergroten door de toevoeging van verschillende nieuwe RESTful API’s. Daardoor wordt integratie mogelijk met een groter aantal eigen systemen of systemen van derden.

“Met deze nieuwe en uitgebreidere oplossingen versterken we onze strategie van het leveren van de meest eenvoudige, flexibele en betrouwbare oplossing aan klanten”, aldus Timashev.

VeeamON 2019

Veeam heeft de registratiemogelijkheid voor VeeamON 2019 opengesteld. Dit is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Intelligent Data Management. Het vindt plaats van 20 tot en met 22 mei 2019 in Miami, Florida (VS). Bijna 10.000 klanten, partners en influencers namen deel aan VeeamON 2018 in Chicago en de regionale VeeamON Forums die overal in de wereld plaatsvinden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud