Citrix boekt meer omzet en winst over boekjaar 2018

24-01-2019 | door: Marco van der Hoeven

Citrix boekt meer omzet en winst over boekjaar 2018

Citrix Systems maakt zijn financiële resultaten bekebnd voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 december 2018.

In het vierde kwartaal werd een omzet van 802 miljoen geboekt, een stijging van 3% jaar-over-jaar. De winst bedroeg ruim 165 miljoen dollar.

De jaarlijkse omzet van steeg met 5 procent naar 2,97 miljard dollar. De winst steeg naar 575 miljoen dollar

De opbrengsten uit abonnementen stegen met 45 procent. De opbrengsten uit abonnementen als percentage van de totale opbrengsten bedroegen 15 procent. Product en licentie omzet daalde met 4 procent. Omzet uit ondersteuning en diensten steeg met 2 procent;

De netto-omzet steeg in de EMEA-regio met 8 procent; steeg in de regio Amerika met 4 procent; en steeg in de APJ-regio met 3 procent.

David Henshall (foto), President en CEO: "Al onze belangrijkste resultaatindicatoren kwamen binnen op of boven de doelstellingen die we ons hadden gesteld. Belangrijker nog is dat ons abonnementsmodel in een stroomversnelling is gekomen. Ik geloof dat we vandaag de dag de beste productportfolio hebben die we ooit hebben gehad en dat onze langetermijnvisie aansluit bij zowel onze klanten als onze partners.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software