Witold Kepinski - 25 januari 2019

Microsoft koopt PostgreSQL specialist Citus Data

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag Citus Data over, een bedrijf dat de open-source databasesoftware PostgreSQL commercieel verkoopt. Citus Data heeft ondere andere een versie van de software die wordt gehost op Amazon Web Services.

Citus Data biedt volgens Microsoft ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid door gegevens en query's op verschillende knooppunten op intelligente wijze te distribueren, wat sharding eenvoudig maakt. Omdat Citus Data als een uitbreiding is verpakt naar PostgreSQL, kunnen klanten alle innovaties in de community PostgreSQL benutten met zoekopdrachten die aanzienlijk sneller zijn in vergelijking met eigen implementaties van PostgreSQL.

Microsoft meldt:  "Door samen te werken, zullen we de levering van belangrijke, bedrijfsgereedbare functies van Azure naar PostgreSQL versnellen en de kritische PostgreSQL-werkbelastingen met vertrouwen uitvoeren op Azure. We blijven energiek door voort te bouwen op onze belofte rond Azure als de meest uitgebreide cloud om open source en eigen workloads op elke schaal uit te voeren en kijk ernaar uit om met de PostgreSQL-community samen te werken om innovatie bij klanten te versnellen."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!