Witold Kepinski - 25 januari 2019

Cohesity back-up oplossing houdt Ransomware aanvallen tegen

Cohesity, aanbieder van hyperconverged secundaire opslag, heeft de Cohesity Anti-Ransomware Solution aangekondigd, een uitgebreide reeks nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor de nieuwste versie van Cohesity DataPlatform die rechtstreeks ransomware-aanvallen bestrijdt, een van de grootste bedreigingen voor de bedrijfsveiligheid van vandaag.

Deze oplossing biedt de breedste reeks mogelijkheden van elke moderne back-upleverancier met een meerlaagse aanpak die aanvallen kan voorkomen, detecteren en indien nodig kan reageren - waardoor de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd en cybercriminelen op hun plaats blijven.

Ransomwareaanvallen zijn steeds complexer, gerichter en financieel verwoestend voor organisaties over de hele wereld. Globale verliezen door ransomware-aanvallen zullen dit jaar naar verwachting 11,5 miljard dollar bedragen, volgens schattingen van het onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures. Legacy-back-upinfrastructuur, die vaak functioneert als een gegevensverzekeringspolis, is een belangrijk doelwit geworden voor aanvallers die de gemeenschappelijke zwakheden van deze producten uitbuiten. Om geavanceerde ransomwarebedreigingen tegen te gaan, moeten organisaties hun back-upstrategie heroverwegen en een oplossing implementeren die proactief voorkomt dat een back-upinfrastructuur een doelwit wordt, aanvallen in realtime detecteert en indien nodig onmiddellijk een antwoord biedt om op grote schaal te herstellen, om substantiële downtime schade te voorkomen aldus Cohesity.

"Legacy-back-upoplossingen zijn niet effectief tegen hedendaagse ransomware-aanvallen, die voor bijna elke organisatie een topprioriteit zijn geworden", zegt Raj Rajamani, vice-president van productmanagement, Cohesity. "Echte bescherming vereist een geïntegreerde aanpak die proactieve verdedigingsmaatregelen combineert, intelligente monitoring en de kracht om enorme hoeveelheden gegevens onmiddellijk terug te zetten."

Multi-layer bescherming biedt de sterkste verdediging van de industrie tegen Ransomware-aanvallen

Cohesity biedt drie lagen van beveiliging die organisaties in staat stellen om ransomware-aanvallen te voorkomen, te detecteren en erop te reageren:

Voorkomen: Cohesity's onveranderlijke bestandssysteem, SpanFS, dient als de kern verdediging tegen ransomware door back-uptaken in een onveranderlijke weergave te houden. Als een aanvaller de back-up probeert te wijzigen, schrijft Cohesity DataPlatform de gegevens naar een nieuw exemplaar, waarbij de originele momentopname intact blijft en behouden blijft.

Klanten hebben ook toegang tot aanvullende bescherming met Cohesity DataLock, een nieuwe functie waarmee beveiligingsmedewerkers een back-upmomentopname kunnen "vergrendelen" zodat zelfs iemand met het hoogste toegangsniveau de back-up niet kan wijzigen of verwijderen. Cohesity biedt ook multi-factor authenticatie, nog een nieuwe functie die ervoor zorgt dat gegevens worden beschermd, zelfs als wachtwoorden worden aangetast.

Detecteren: omdat geen enkele barrière 100 procent ondoordringbaar is, introduceert Cohesity een geheel nieuwe reeks "detectie" -mogelijkheden die verdachte activiteiten blootleggen. Cohesity Helios , een SaaS-gebaseerde secundaire data- en applicatiebeheeroplossing, biedt anomaliedetectie die de IT-beheerder en het Cohesity-ondersteuningsteam waarschuwt wanneer de back-upgegevens veranderen of opnamecijfers buiten de norm vallen op basis van historische trends.

Naast het controleren van de wijzigingssnelheden van back-upgegevens om potentiële ransomwareaanvallen te detecteren, biedt Cohesity met deze aankondiging ook de enige geïntegreerde detectie en waarschuwingen voor bestandsniveau-anomalieën binnen ongestructureerde bestanden en objectgegevens. Dit omvat het analyseren van de frequentie van de geopende bestanden en het aantal bestanden dat door een specifieke gebruiker of toepassing wordt gewijzigd, toegevoegd of verwijderd om ervoor te zorgen dat een ransomware-aanval snel wordt gedetecteerd.

Reageren: In het geval van een succesvolle aanval wordt het snel herstellen van besmette gegevens de meest vitale functie. Met Cohesity's onmiddellijke massaherstel kunnen IT-beheerders niet alleen bestanden, maar honderden virtuele machines onmiddellijk, op schaal en op elk moment herstellen - een proces dat meestal legacy of zelfs moderne back-upoplossingen dagen of zelfs weken in beslag neemt. Op deze kritieke momenten zijn back-upoplossingen alleen zo goed als hoe snel ze de gegevens kunnen herstellen - een snel herstel zorgt voor een dramatische vermindering van de kans op downtime en verloren inkomsten als gevolg van een ransomware-aanval.

Cohesity biedt ook de mogelijkheid voor klanten om geïnfecteerde bestanden te lokaliseren en te verwijderen in hun wereldwijde gegevensvoetafdruk, ook in de public cloud. Klanten profiteren bovendien van het vermogen van het platform om op te schalen naar een oneindig aantal knooppunten zonder nadelige invloed op de prestaties, waardoor klanten zoveel back-ups kunnen opslaan als ze willen naast het productiesysteem voor snel herstel.

Deze mogelijkheden zijn nu algemeen beschikbaar voor alle klanten met behulp van de nieuwste versie van Cohesity DataPlatform (Pegasus 6.1.1.).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!