Sana Commerce maakt 15-jarige Keanu voor één dag CEO

27-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Sana Commerce maakt 15-jarige Keanu voor één dag CEO

Keanu, een 15-jarige scholier van scholengemeenschap Melanchthon Kralingen heeft voor een dag de dagelijkse leiding van Sana Commerce overgenomen van CEO Michiel Schipperus. Het Rotterdamse bedrijf is ambassadeur van JINC en deed mee aan de actie ‘Baas van morgen’. Keanu is één van de 200 scholieren die door deelname aan dit initiatief een dag de touwtjes in handen kreeg van een grote organisatie.

Keanu liep als kersverse baas een dag mee met Michiel Schipperus, CEO van Sana Commerce. Dit bedrijf levert B2B webshops, heeft ruim 300 werknemers en 8 kantoren wereldwijd. Keanu werd ‘s morgens thuis opgehaald en daarna kreeg de directeur-voor-een-dag een rondleiding door zijn hoofdkantoor in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Ook deed hij onderzoek naar hoe een B2B-webshop er over tien jaar uit zal zien. De interessante resultaten presenteerde hij aan het einde van de dag aan het managementteam.

Persoonlijke ontwikkeling

Sana is een succesvolle scale-up en past de Rockefeller Habits toe om snel te kunnen blijven groeien. Het bedrijf heeft veel jonge mensen in dienst. Het idee achter ‘Baas van morgen’ sluit aan bij de werkwijze van Sana, waarbij ambitie en persoonlijke ontwikkeling belangrijker zijn dan studieachtergrond of jarenlange ervaring. Daarnaast spreekt het lokale karakter van het initiatief van JINC het bedrijf aan.

"Het bedrijfsleven is voor veel scholieren heel abstract. Je ziet mensen in pak met een koffertje ‘s morgens een gebouw binnen gaan er ‘s avonds weer naar buiten komen. ‘Baas van morgen’ geeft een inkijk in wat het bedrijfsleven te bieden heeft en wat er van je verwacht wordt. Als ik zelf als scholier zo’n kans had gekregen om mee te draaien, dan weet ik zeker dat ik nog gemotiveerder zou zijn geweest om beter mijn best te doen op school en de activiteiten daarbuiten", stelt Schipperus. "Daarnaast vinden wij het belangrijk om impact te kunnen maken op jongeren in Rotterdam, zodat zij doelgericht aan hun toekomst kunnen werken. Ook hoop ik onze medewerkers te inspireren om na te denken over hun eigen rol in de maatschappij en hoe ze hun persoonlijke impact kunnen vergroten."

Terug naar nieuws overzicht