Redactie - 28 januari 2019

RFI Engineering en Arcobel bieden IoT-sensor voor industriële markt

RFI Engineering en Arcobel bieden IoT-sensor voor industriële markt image

RFI Engineering, producent op het gebied van elektronica, procesbesturing en meet- en regeltechniek, werkt sinds 1 januari 2019 samen met Arcobel, leverancier in embedded hardware oplossingen en adviseur voor de industrie.

Met Arcobel als distributeur van de Long Range Wide Area Network (LoRaWAN)-gateway, een ontvangststation dat sensoren uitleest, wordt de Internet of Things (IoT) voor de industriële markt mogelijk.

De gateway kan bijvoorbeeld worden ingezet bij watermanagement of energiemaatschappijen. Met de samenwerking spelen de organisaties in op de toenemende vraag naar LoRaWAN-gateways.

De LoRaWAN-gateway wordt gebruikt voor publieke en private IoT-toepassingen en kan sensoren binnen een bereik van 15 kilometer draadloos uitlezen. Iedere gateway kan de uitgelezen data van de sensoren doorsturen naar een big data-platform, zodat gebruikers analyses kunnen uitvoeren. De technologie wordt inmiddels al ingezet bij het op afstand aansturen van regenpijpkleppen. Wanneer een weerstation bijvoorbeeld aangeeft dat er een regenbui aankomt, worden de regenpijpkleppen op afstand afgesloten om overstromingen te voorkomen.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!