Witold Kepinski - 29 januari 2019

Western Digital boekt scherpe omzetdaling en nettoverlies

Western Digital (WD) zag zijn omzet in het tweede fiscale kwartaal eindigend op 28 december 2018 met liefst 21 procent dalen naar 4,2 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg 487 miljoen dollar, beter dan de 823 miljoen nettoverlies van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 176 miljoen dollar.

Ondanks de terugval is het bedrijf optimistisch, omdat de resultaten voor het tweede kwartaal over het algemeen binnen de doelstelling vielen, aldus Steve Milligan, CEO van Western Digital. "We ondernemen acties om onze kosten- en kostenstructuur beter af te stemmen op zakelijke voorwaarden op korte termijn, terwijl we innovatieve oplossingen blijven leveren om ons toekomstige succes te stimuleren. We gaan kalender 2019 in met de sterkste productportfolio in onze geschiedenis en vertrouwen in ons vermogen om te kapitaliseren op de langetermijnkansen in verband met datagroei. "

Het bedrijf genereerde 469 miljoen dollar aan contanten uit operaties tijdens het tweede fiscale kwartaal van 2019, eindigend met 4,1 miljard dollar aan totale geldmiddelen, kasequivalenten en voor verkoop beschikbare effecten 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!