Nvidia omzet daalt door zwakke verkoop in datacenter en gaming markten
29-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nvidia omzet daalt door zwakke verkoop in datacenter en gaming markten

De omzet van Nvidia zal in het vierde kwartaal dalen door een zwakkere verkoop van zijn hardware in datacenter en gaming markten. Dit meldt het bedrijf in een omzet waarschuwing waarbij de prognose is verlaagd van 2,7 naar 2,2 miljard dollar.

De aandelenkoers van Nvidia kelderde afgelopen maandag met 14 procent nadat het bedrijf de verkoopprognose voor het meest recente kwartaal had verlaagd. Nvidia ceo Jensen Huang (foto) spreekt van een 'buitengewoon, ongewoon turbulent en teleurstellend' kwartaal. De voorspelde brutomarge van de chipmaker daalt ook: van 62,3 procent naar 55 procent.

Gaming

De verslechterde macro-economische omstandigheden, met name in China, hadden invloed op de vraag van consumenten naar GPU's van NVIDIA voor games. Bovendien was de verkoop van bepaalde high-end GPU's met behulp van de nieuwe Turing architectuur van NVIDIA lager dan verwacht. Deze producten leveren volgens Nvidia een sprong voorwaarts in prestaties en innovatie met real-time ray tracing en AI, maar sommige klanten hebben hun aankoop mogelijk uitgesteld in afwachting van lagere prijzen en verdere demonstraties van RTX-technologie in echte games aldus het bedrijf.

Datacenter

In de datacenter business was het ook niet zo best. Een aantal deals in de prognose van het bedrijf worden niet afgesloten in de laatste maand van het kwartaal, omdat klanten voorzichtiger zijn geworden in aankopen. De datacenter business was eerder een lichtpuntje voor Nvidia nu meer bedrijven kiezen voor gpu's om prestatie-intensieve applicaties uit te voeren op servers, zoals voor computing doeleinden. Concurrent Intel heeft overigens soortgelijke problemen; die zag zijn aandelenkoers dalen nadat het meldde dat de groeiverkoop van Xeon server CPU's afneemt.

Ondanks deze tegenwind op de korte termijn, heeft NVIDIA een grote en groeiende adresseerbare marktkans in AI en high performance computing, en het bedrijf gelooft dat zijn concurrentiepositie intact is zo meldt Huang.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware