Profiency gaat Cloud Data Management oplossingen van Rubrik leveren

Ronald van Heek

29-01-2019

Profiency gaat Cloud Data Management oplossingen van Rubrik leveren

Dienstverlener op het gebied van cloudinfrastructuur, datacentrische architecturen en dataprotectie- en security-oplossingen Profiency gaat een strategische partnerovereenkomst aan met Rubrik, waardoor het bedrijf nu ook data management oplossingen voor het multi cloud tijdperk levert. Rubrik is hiermee voor Proficiency de partner van keuze om enterprise backup en recovery oplossingen, voor zowel on premises als cloud omgevingen.

"De afgelopen jaren is er veel veranderd in de behoeften van klanten op het gebied van data protectie. Met de grootschalige intrede van server virtualisatie bleek dat traditionele spelers in de markt achterbleven en nieuwe producenten zoals Veeam enorm opkwamen. Zij hebben afgelopen jaren een groot gedeelte van de markt gepakt ten opzichte van legacy spelers. In de enterprise bleven bedrijven als IBM, Commvault, EMC en Veritas het echter wel goed doen. Simpelweg omdat een enterprise omgeving uit meer bestaat dan alleen gevirtualiseerde omgevingen. Maar met de introductie van Cloud – SaaS, IaaS en PaaS – en het bestaand van meerdere clouds naast elkaar, is er weer een nieuw tijdperk aangebroken. Hierin zien we nieuwe partijen opkomen. Wij geloven dat Rubrik een van de leiders zal worden in deze markt van Cloud Data Management", aldus Ronald van Heek (foto), CEO van Proficiency.

Bestaande oplossingen voldoen niet meer

"Het is een understatement als ik stel, dat back up en recovery geen geliefde taak is binnen organisaties. De organisatie verwacht dat het gewoon werkt. Dat data altijd veilig en herstelbaar is, binnen een afgesproken SLA, terwijl dit in de praktijk meestal niet het geval is. Backup en recovery is complex, kostbaar en tijdrovend. Beheerders zijn enorm veel tijd kwijt met het beheer en om alles zo goed mogelijk te laten werken, terwijl het succes vaak minder dan verwacht is. Bestaande oplossingen zijn lastig te implementeren, lastig te beheren en bieden gewoonweg niet meer wat de huidige Multi Cloud wereld er van vraagt", stelt Van Heek, terugkijkend naar de afgelopen jaren waarin hij met diverse teams grote projecten heeft opgeleverd bij verschillende data intensieve organisaties in Nederland. "Bestaande oplossingen voldoen gewoon weg niet meer."

Na een uitgebreid selectieproces kiest Proficiency gekozen voor een strategische samenwerking met Rubrik. "Rubrik biedt een radicaal betere gebruikerservaring dan 'legacy' spelers in de markt. Binnen twee uur ben je up and running en kun je simpelweg data en VMs toevoegen. En met de gestandaardiseerde service levels kun je zeer eenvoudig bescherming van data inrichten. Waarom maar één keer per dag een backup en niet gewoon elk uur? Met Rubrik kan dit. Rubrik biedt een geïntegreerd platform van hardware en software. Hiermee voorkom je een lastige ontwerpfase met checks of alles wel werkt en ondersteund is. Een backup en recovery platform dat gewoon werkt. Een implementatietraject van 1 of 2 dagen in plaats van weken. Beheer van 5 minuten per dag in plaats van uren. Het werkt gewoon! Simpel en eenvoudig. Voor alle enterprise applicaties, maar ook Office365, Azure, AWS, Google, IBM Cloud. En voor Oracle, SQL, HANA en andere database omgevingen. Fysiek en gevirtualiseerd, intern en extern. Daarnaast biedt Rubrik niet alleen Instant Recovery voor VMs, maar ook voor bijvoorbeeld SQL en Oracle. Data kan op de Rubrik appliances worden bewaard, maar ook verplaatst naar interne Object Storage oplossingen en Cloud Object Storage oplossingen, zoals die van IBM, Azure en AWS. Hierdoor worden kosten bespaard, beschikbaarheid verhoogd en prestaties geoptimaliseerd", licht Van Heek de keuze van Proficiency voor Rubrik toe.

Security en integratie

Los van het feit dat Rubrik Cloud Data Management de backup en recovery processen voor interne en externe cloud resources kan verzorgen, kan het er ook voor zorgen dat data beschikbaar komt voor Tes/Dev doeleinden in de cloud of Disaster Recovery in de cloud. "Met de CloudOn en CloudOut functionaliteit is het mogelijk data transparant te verplaatsen naar de cloud. 30 dagen intern op de Rubrik appliance en oudere data naar de cloud is een veel geziene keuze. Maar denk ook aan het bieden van kopieën van data voor test en development doeleinden. Met de pre-built APIs die Rubrik heeft naar oplossingen zoals ServiceNow, vRealize, vCloudDirector en Red Hat CloudForms wordt er invulling gegeven aan Service Automation zodat IT as a Service kan worden geboden."

Met Rubrik Radar biedt Rubrik nu ook een methodiek om in het geval van Ransomware aanvallen snel recovery van data te kunnen doen over hybride clouds heen: "Radar is een unieke oplossing bovenop Rubrik Cloud Data Management. Het detecteert op basis van AI/ML functionaliteit abnormaal gedrag. Radar weet op basis van normaal gebruik wanneer er gedrag ontstaat wat kan wijzen op Ransomware. Het detecteert dit en identificeert dit. Hierdoor kan zeer snel worden gezien om welke bestanden het gaat. Daarnaast kan een instant recovery worden gedaan van de data naar het moment waarop de data niet geïnfecteerd was. Dit leidt tot een enorme reductie in de oplossingstijd en hoeveelheid data verlies. Dit zijn allemaal voorbeelden van hoezeer Rubrik klanten een radicaal andere en betere gebruikerservaring biedt, tegen lagere kosten, zeer eenvoudiger beheer over multi cloud omgevingen heen. Ik ben er daarom van overtuigd dat klanten, die de Rubrik oplossing zien werken, direct de enorme voordelen zullen zien en na implementatie ook zullen ervaren!"

Terug naar nieuws overzicht
Cloud