5 redenen waarom Tech Data cloud distributeur van het jaar is

30-01-2019 | door: Blogger

5 redenen waarom Tech Data cloud distributeur van het jaar is

Dutch IT-channel benoemde Tech Data onlangs tot clouddistributeur van het jaar 2018. Daar waren volgens de jury goede redenen voor. Als Director Tech Data Advanced Solutions ben ik met name trots op de volgende 5 redenen.

1. Tech Data helpt partners met nieuwe businessmodellen

Steeds meer IT-partners richten zich naast de verkoop van hardware en softwarelicenties op cloud, managed services en het ‘pay-per-use’-model. Die ontwikkeling heeft een grote impact op hun bedrijfsvoering en het businessmodel. Advies en ondersteuning daarbij is dan ook vaak welkom.

Dat is precies wat Tech Data biedt. Ons Mentori-cloudtransitieprogramma helpt partners bij de noodzakelijke transitie naar nieuwe technologieën, bedrijfsmodellen en go-to-marketstrategieën. Tech Data maakt nieuwe groeimodellen voor partners mogelijk door ze gebruik te laten maken van nieuwe en ondersteunende technologieën zoals hybride infrastructuur, software defined, mobility en securityoplossingen.

Een voorbeeld: samen met Oracle hebben we het Cloud Center of Excellence opgezet. Hiermee kunnen zowel partners als klanten innovatieve technologieën ervaren. Zij krijgen een demonstratie van cloudtechnologieën zoals IaaS, SaaS en PaaS en van nieuwe technologieën die op cloud gebaseerd zijn. Denk hierbij aan blockchain, chatbots, machine learning en artificial intelligence. Partners krijgen ook advies over de manier waarop zij een digitale transformatie kunnen realiseren en wat het effect hiervan is voor de eindklant.

2. Tech Data vereenvoudigt en stroomlijnt delivery via centraal cloudportaal

Op het moment dat IT-partners verschillende clouddiensten van meerdere vendoren gaan verkopen en uitrollen, verandert er nogal wat. Zo krijgen ze te maken met andere transactie- en afnamemodellen. Daarnaast wijzigen de bestelprocessen en de manier waarop partners de contracten met klanten managen. Ook de facturatie vereist een nauwgezette administratie: wie gebruikt wat en hoeveel? Reden voor Tech Data om deze zaken sterk te vereenvoudigen met een portaal.

Dit portaal, StreamOne Cloud Marketplace genaamd, fungeert als een soort ‘app store’ voor de clouddiensten van verschillende vendoren. Via dit portaal kunnen IT-partners en eindklanten eenvoudig cloudoplossingen bestellen, beheren en factureren. Partners kunnen via hun eigen site het portaal ook ‘white labeled’ als selfserviceportaal aanbieden. Naast de bekende spelers in de IT-markt zijn ook kleinere, meer specialistische, vendoren goed vertegenwoordigd.

3. Tech Data biedt technische ondersteuning

De cloud lijkt in vergelijking met on-premises eenvoudig. Toch kent dit deliverymodel zijn eigen specifieke uitdagingen. Zeker partners die nog maar net clouddiensten verkopen, kunnen gemakkelijk overweldigd raken. De integratie van clouddiensten in bestaande IT-landschappen is niet altijd eenvoudig, en klanten staan vaak voor allerlei uitdagingen.

Tech Data voegt kennis en kunde toe op dit gebied. Dankzij onze technische ondersteuning maken we complexe technologie eenvoudig. Hiermee winnen partners niet alleen het vertrouwen om nieuwe cloudprojecten te starten. Ze zijn zelfs in staat om nieuwe managed services rond cloudmigratie te ontwikkelen.

4. Tech Data ondersteunt partners met sales en marketing

Tech Data beschikt onder andere over een volledige intern full-service marketingbureau. Onze marketingprofessionals doen niets anders dan het opsporen van kansen voor hun partners. Zij combineren hun diepgaande kennis over vendoren en de markt van de eindklant met daadwerkelijk effectieve campagnes.

Omdat een lead nog geen klant is, ondersteunt Tech Data ook in het salestraject. We leren partners te onderzoeken waar organisaties behoefte aan hebben, en te bekijken hoe cloud daarin het antwoord biedt. Met deze kennis kunnen partners nieuwe en bestaande klanten overtuigen van de waarde of zelfs de noodzaak van cloud.

Om de transitie naar de cloud mogelijk te maken, heeft Tech Data daarnaast geïnvesteerd in een groot team van customer success managers voor Microsoft. Deze experts geven precies aan welke Azure-oplossing(en) naadloos aansluit(en) op de specifieke behoeften van organisaties. Ook helpen de professionals onze partners bij het succesvol inzetten van deze cloudproducten.

5. Tech Data zet in op kennis voor het partnerkanaal

De cloud vereist specifieke kennis en vaardigheden. Bij Tech Data beseffen we dat. We beschikken volgens de jury over een grote hoeveelheid expertise. Door onze multivendorstrategie kennen we ieder product van iedere leverancier. Daardoor zijn we in staat om te bepalen welke clouddienst het beste past bij de situatie van de klant. We doen er alles aan om die kennis zo goed mogelijk over te brengen op onze partners. Zodat partners de complexe uitdagingen van organisaties aankunnen.

Daarnaast geven we als distributeur een keur aan trainingen, workshops en cursussen via de Tech Data Academy, zowel op het gebied van sales als techniek. Naast officiële vendortrainingen biedt dit trainingsinstituut ook cursussen op maat, geheel toegesneden op de situatie van de partner. Partners kiezen daarbij de lesmethode die het beste past: klassikaal, op locatie of via e-learning.

Tech Data doet echter meer op het gebied van kennis. Zo zetten we in op kennisdeling via het eindgebruikersportaal TD Connect. Daarnaast geven we regelmatig seminars en webinars over uiteenlopende (cloud)onderwerpen.

Door: Marc van Ierland, Director Tech Data Advanced Solutions

Terug naar nieuws overzicht
Cloud