Witold Kepinski - 30 januari 2019

ASML koopt intellectuele eigendommen van failliet verklaarde Mapper

ASML koopt voor een onbekend bedrag de intellectuele eigendommen van het Delftse, in Nederland gevestigde, failliet verklaarde hightechbedrijf Mapper. Bovendien is ASML van plan om Mapper's hooggeschoolde werknemers die werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling en productassemblage geschikte posities te bieden.

"We hebben veel respect voor de experts van Mapper, die veel creativiteit en vindingrijkheid hebben getoond. ASML hecht veel waarde aan hun expertise en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen in onze organisatie", aldus Peter Wennink, president en CEO van ASML. "Hoewel de E-beam-app van Mapper verschilt van die van ASML, zijn we ervan overtuigd dat we een bevredigende nieuwe werkomgeving kunnen bieden bij ASML, waar Mapper-medewerkers kunnen blijven innoveren en E-beam-technologie kunnen ontwikkelen. Onze acquisitie van Mapper's IP zal een soepele overgang voor hen ondersteunen. Er zullen ook kansen zijn voor Mapper-medewerkers in onze opwindende en uitdagende next-generation chip-productieprogramma's genaamd EUV en EUV High-NA. Mapper's IP en kennis die gedurende vele jaren is verzameld, zal nu worden gebruikt voor verdere innovatie in Nederland."

Medewerkers van Mapper zijn geïnformeerd over de plannen. De R & D-medewerkers die zich bij ASML zullen voegen, zullen in eerste instantie in Delft blijven terwijl ze aan de slag gaan met ASML-projecten.

Mapper werd op 28 december 2018 failliet verklaard. Financiële details van de asset deal worden niet bekendgemaakt.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!