Redactie - 31 januari 2019

Internationaal verkopen nu mogelijk met Nederlandstalige productdata

Ambitieuze Nederlandse online ondernemers die hun producten via internationale marketplaces willen verkopen, moeten doorgaans veel tijd besteden aan het vertalen van hun productdata. Fruugo, een snelgroeiende internationale marktplaats biedt Nederlandse online retailers een unieke service: zij vertalen alle productdata.

Fruugo heeft inmiddels miljoenen consumenten in 32 landen, in 17 talen en 22 valuta's laten shoppen bij winkels over de hele wereld. De naadloze technologie zorgt ervoor dat de shopper automatisch alle producten in zijn eigen valuta en taal bekijkt en koopt, ongeacht de taal en valuta van de winkelier. De klant kan ervoor kiezen om een van de belangrijkste lokale of internationale betaalmethoden te gebruiken, waar Fruugo volledig mee is geïntegreerd.

Fruugo werkt op basis van ‘no sale, no fee’ dus berekent slechts een commissie wanneer een consument een product koopt. Het genereren van verkeer, het vertalen van data, het converteren van valuta, het verwerken van betalingen en het vertalen van internationale klantenservice is allemaal gratis.

Hoe kun je hier als retailer gebruik van maken?

Fruugo werkt nauw samen met de in Limburg gevestigde marketplace integrator EffectConnect. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring met het koppelen van webshops aan marketplaces als bol, Amazon, Beslist, BlokkerConnect en Fonq.

Ted Hettich, Chief Sales Officer bij Fruugo: "Fruugo helpt de retailers van EffectConnect nu al aanzienlijke incrementele inkomsten te genereren. Onze samenwerking en de eenvoudige onboarding bij Fruugo middels EffectConnect helpt retailers om toegang te krijgen tot nieuwe markten en tot nog toe onaangesproken inkomstenstromen.”

De toekomst van internationaal verkopen

“Veel Nederlandse retailers hebben de ambitie om internationaal te gaan verkopen, maar worstelen in de praktijk met het vertalen van alle data. Wij zijn enthousiast over deze, voor Nederlandse begrippen relatief nieuwe maar groeiende, marktplaats Fruugo. Hun vertaalservice is echt uniek en van grote toegevoegde waarde voor onze klanten.”, aldus Bart Vintcent, CEO van EffectConnect.

“Grenzen verdwijnen steeds meer als we kijken naar online verkopen, we zien dat er veel afzet is van Nederlandse producten in het buitenland. Waar Amazon leidend is, ontwikkelen zich inmiddels meerdere marktplaatsen als internationale marktplaats met een groot bereik.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!