Witold Kepinski - 30 januari 2019

KPN ziet omzet in vierde kwartaal 2018 licht zakken

KPN zag zijn omzet in het vierde kwartaal 2018 licht zakken met 1,1 procent naar 1,436 miiljard euro. De aangepaste winst steeg van 56 miljoen euro naar 62 miljoen euro.

In de zakelijke markt is 41% van de MKB-klanten gemigreerd van traditionele vaste telefoniediensten of verouderde breedbanddiensten zo meldt KPN over zijn zakelijke markt divisie.

KPN CEO, Maximo Ibarra (foto) meldt in een statement: "We hebben onze outlook voor 2018 gerealiseerd: de geschoonde EBITDA groeide met 0,8% j-o-j, investeringen bedroegen € 1,1 miljard en de vrije kasstroom steeg 10% j-o-j tot € 804 miljoen. In 2018 zagen we een aanzienlijke groei in ons klantenbestand dat gebundelde diensten afneemt, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid en een lagere uitstroom van klanten. In het onderdeel Consumentenmarkt wordt onze focus op waarde duidelijk door een stijgende ARPU per huishouden, ondanks de aanhoudende concurrentiedruk. De verbeterende omzettrend in het onderdeel Zakelijke Markt geeft ook aan dat we op de goede weg zijn. De tweede fase van het Vereenvoudigingsprogramma heeft aanzienlijke besparingen opgeleverd en het laatste jaar zal overgaan als onderdeel van het nieuwe meerjarige programma voor duurzame vermindering van de operationele kosten.

De jaarresultaten vormen een sterke basis voor de uitvoering van onze 2019-2021-strategie, die we in november vorig jaar tijdens onze Capital Markets Day hebben gepresenteerd. We zijn actief in een zeer concurrerende omgeving binnen een dynamisch speelveld. Dit vereist een flexibele organisatie die in staat is om een snellere time-to-market te hebben en om innovaties sneller bij onze klanten te brengen. Deze versnelling positioneert KPN als een hoogwaardige en wendbare telecomprovider met sterke relaties met consumenten en zakelijke klanten. We zullen blijven investeren in onze infrastructuur om de onbetwiste kwaliteitsleider in Nederland te worden, door onze glasvezeluitrol te versnellen en ons mobiele netwerk te moderniseren.

We zijn vastbesloten om organische en duurzame groei van geschoonde EBITDA en vrije kasstroom te realiseren. Eenmalig hogere herstructureringslasten in 2019 zullen vanaf 2020 financiële voordelen opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat onze strategie waarde voor al onze stakeholders zal maximaliseren.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!