Witold Kepinski - 31 januari 2019

Kopano introduceert open source video calling app ‘Meet’

Kopano introduceert open source video calling app ‘Meet’ image

Kopano, leverancier van open source collaboration software, Kopano Meet: een nieuwe video meeting app die de voordelen van open source combineert met gebruiksvriendelijkheid.

Kopano Meet is de eerste open source progressive web app (PWA) voor videocommunicatie die geschikt is voor grotere gebruikersomgevingen. De software is standaard peer-to-peer versleuteld en kan gebruikt worden in de private cloud. Hierdoor kunnen bedrijven hun gegevens onder eigen beheer houden waardoor Kopano Meet veiliger is dan zijn closed source tegenhangers.

Bob Huisman, vicepresident Productontwikkeling van Kopano: "Veel van onze klanten hebben behoefte aan een open source video app die ze kunnen gebruiken op al hun apparaten, inclusief mobiele telefoons. De verbeteringen in webapplicaties en een bredere acceptatie van WebRTC hebben ons getriggerd om Meet te gaan ontwikkelen als PWA. Het mooie van PWA's is dat ze zich net als gewone webapplicaties gedragen, maar een native app-achtige integratie met mobiele platformen zoals Android of iOS bieden.”

De eerste release van Kopano Meet bevat high-definition video en audio en de mogelijkheid om one-to-one videogesprekken en groepsgesprekken te voeren. In de volgende releases zal de functionaliteit worden uitgebreid met screen sharing en one-to-many videogesprekken.

Brian Joseph, Kopano CEO, “Tegenwoordig is het onmogelijk om je een werkplek voor te stellen zonder videogesprekken. Er zijn heel wat bekende video meeting applicaties op de markt, zoals Skype for Business, Zoom en GoToMeeting. Geen van deze toepassingen is echter open source. Met Kopano Meet wilden we hierop inspelen. En hoewel we nog wat stappen moeten nemen, denk ik dat we daar wel in geslaagd zijn."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!