Xerox presenteert goede kwartaalcijfers
31-01-2019 | door: Witold Kepinski

Xerox presenteert goede kwartaalcijfers

Xerox zag zijn omzet in het vierde kwartaal eindigend op 31 december 2018 met 7,6 procent dalen naar 2,53 miljard dollar zo meldt ceo John Visentin (foto). Het bedrijf boekte een nettowinst van 137 miljoen dollar. Dit werd gewaardeerd door de beurshandelaren.

Verder heeft Xerox zaken geoptimaliseerd waarbij onder andere afscheid is genomen van channel baas Pete Peterson. Xerox meldt wel dat channel partners goed hun best hebben gedaan in het vierde kwartaal, aldus CFO William Osbourn. Xerox resellers deden het onder andere goed met managed printing services en in de A3 printing markt.

Xerox herschikt zijn bedrijf in twee onderdelen: de Americas Operations en EMEA. De leidinggevende in Noord- en Zuid-Amerika wordt Mike Feldman, momenteel president van de Noord-Amerikaanse activiteiten voor het bedrijf. Hervé Tessler, president van internationale operaties, zal de Xerox EMEA Operations leiden.

Xerox heeft een pittig 2018 achter de rug, maar de vooruitzichten zijn goed. Xerox was  overeengekomen om te fuseren met Fujifilm, maar zag daar vanaf onder druk van activistische aandeelhouders Icahn en Deason. De dagelijkse leiding is overgedragen aan een nieuw management onder leiding van ceo John Visentin, onderdeel van Icahn. Dat werpt nu kennelijk vruchten af.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht