Redactie - 02 februari 2019

Dynatrace opent AI-engine voor autonoom cloud-management met partners

Dynatrace, specialist in software intelligence, introduceert de volgende generatie van haar Artificial Intelligence engine Davis. Deze bevat nieuwe en verbeterde algoritmen, waaronder de mogelijkheid om data en events in te lezen vanuit oplossingen van partners. Dynatrace introduceert tegelijkertijd een programma voor ontwikkelaars om eenvoudiger en sneller data van derden in te lezen en het Dynatrace software intelligence platform uit te breiden.

Davis is geschikt voor dynamische cloud-omgevingen waarin geen tijd is om te leren. Davis benut real-time kennis over alle afhankelijkheden in de volledige stack context, om op nauwkeurige wijze automatisch de oorzaak van problemen te achterhalen. Met als resultaat dat overbodig ruis wordt geëlimineerd en alleen deterministische antwoorden overblijven, waardoor automatische remediatie en uiteindelijk ook autonome cloud-toepassingen mogelijk worden zo beweert Dynatrace.

Een greep uit de nieuwe Davis AI functies:

Slimmer en breder toepasbaar open platform: Dynatrace’s Davis kan nu meetgegevens, andere data en events van partneroplossingen inlezen, zoals van CI/CD en ITSM-tools. Met als voordeel betere antwoorden gebaseerd op meer context. Integraties zijn onder andere mogelijk met F5, IBM, DataPower, Citrix NetScaler, ServiceNow, Puppet en Chef.

Eenvoudiger meer automatiseren: Davis is verrijkt met algoritmen die beter variaties in de performance kunnen ontdekken, zonder te hoeven vertrouwen op basiswaarden. Door een nauwkeurigere data-analyse van de volledige stack zijn namelijk zowel ongelijksoortige alerts als de oorzaken daarvan nauwkeuriger te groeperen.

Deterministische antwoorden voor automatisering en zelfherstel: door meer en nauwkeurige functionaliteit voor probleemidentificatie, impactanalyse en oorzaakbepaling, kan Davis automatische remediatie-workflows voor zelfherstel in gang zetten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!