Rockwell Automation neemt ontwikkelaar Emulate3D over

01-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Rockwell Automation neemt ontwikkelaar Emulate3D over

Rockwell Automation neemt Emulate3D over, een ontwikkelaar van engineeringsoftware waarmee industriële automatiseringssystemen digitaal gesimuleerd en geëmuleerd kunnen worden. Met behulp van nauwkeurige simulatiemodellen kunnen ontwerp en besluitvorming verbeterd worden, terwijl met behulp van emulatietests besturingssystemen al voor de daadwerkelijke installatie getest kunnen worden. De software van Emulate3D stelt klanten in staat om machine- en systeemontwerpen virtueel te testen voordat ze zich op een definitief ontwerp vastleggen en kosten voor productie en automatisering maken.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de software van Emulate3D onze klanten biedt", aldus Fran Wlodarczyk, senior vice-president van Rockwell Automation voor het architectuur- en software-segment. "Ze kunnen hun time-to-market verkorten en hun operationele productiviteit verbeteren dankzij digitale prototyping van machines en virtuele inbedrijfstelling. De overname is weer een nieuwe investering van Rockwell Automation om de Connected Enterprise tot leven te brengen."

'Goede werkrelatie met Rockwell'

"Als een voormalig Encompass-partner hebben we een prima werkrelatie met Rockwell Automation en haar klanten opgebouwd", lichtte Ian McGregor, global sales and marketing director bij Emulate3D, toe. "We verheugen ons op de verdere uitbouw van die relaties als onderdeel van het bedrijf. De installed base van Rockwell Automation en onze engineering software biedt enorme mogelijkheden om beter tegemoet te komen aan de behoefte van onze klanten om in te spelen op de snel veranderende en technologisch opzicht zeer geavanceerde productie-omgeving."

Rockwell Automation gaat de technologie van Emulate3D’s toevoegen aan haar digitale ontwerpportfolio om oplossingen te bieden aan de automotive industrie, logistiek, material handling en andere industri?le sectoren. De softwareoplossingen zullen als onderdeel van de FactoryTalk DesignSuite van Rockwell Automation onder de naam Emulate3D, een product van Rockwell Automation, verkocht worden.

Terug naar nieuws overzicht
Software