Datto maakt geautomatiseerd patchmanagement mogelijk met DATTO RMM 6.5

01-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Datto maakt geautomatiseerd patchmanagement mogelijk met DATTO RMM 6.5

Datto, leverancier van IT-oplossingen via Managed Service Providers (MSP’s), maakt Datto RMM 6.5 wereldwijd beschikbaar. Deze oplossing stelt MSP’s in staat om betrouwbare securityservices te bieden dankzij verbeterde remote endpoint-patchmanagementfuncties.

Volgens onderzoek van het Ponemon Institute neemt het aantal endpoint-aanvallen jaar op jaar toe met twintig procent, wat bedrijven
miljoenen kost. Goede endpoint-patching is daarom voor bedrijven wereldwijd de eerste verdedigingslinie om downtime te voorkomen. Datto RMM 6.5 helpt MSP’s om beter in te spelen op de beveiligingsbehoeften van de IT-omgevingen van hun klanten.

Onderdeel van Datto Business Management

Datto RMM is onderdeel van Datto Business Management. RMM is een schaalbare cloudoplossing voor Remote Monitoring & Management voor MSP’s. Hiermee kunnen MSP’s de IT-infrastructuur van kleine en middelgrote bedrijven veilig en effectief beheren met automatiseringstools, zoals netwerkmonitoring, patchmanagement en remote control. Met Datto RMM voorkomen MSP’s proactief issues en kunnen ze sneller reageren, waardoor een hogere servicekwaliteit kan worden geleverd. Datto RMM beschermt miljoenen endpoints wereldwijd. Sinds de initiële lancering van Datto RMM 6.5 zijn met de oplossing meer dan 500.000 potentiële kwetsbaarheden gepatcht en geüpdatet.

"Datto RMM is ontwikkeld om MSP’s te helpen efficiëntere en betrouwbaardere diensten te bieden", zegt Ian van Reenen, vicepresident Engineering, Endpoint Products van Datto. "Endpoint-security en dataprotectie spelen een steeds belangrijker rol in het beschermen tegen cyberaanvallen. Het geautomatiseerde third-party patchmanagement van Datto RMM helpt onze MSP-partners in te spelen op een van de belangrijkste kwetsbaarheden: menselijke fouten door phishinge-mails. RMM zorgt ervoor dat alle software van klanten automatisch wordt geüpdatet naar de laatste versie."

Updaten van applicaties automatiseren

Datto RMM 6.5 automatiseert het updaten van veelgebruikte businessapplicaties, zoals Adobe Acrobat, Oracle Java en Mozilla Firefox, volledig. Proactief softwarepatchmanagement is nu ingebouwd in Datto RMM 6.5, waardoor het platform helpt endpoints veilig te beheren.

"Datto RMM 6.5 heeft mijn technici al veel uren bespaard als het gaat om het handmatig updaten van de software op onze servers", zegt Daniel Johnson, directeur van machineLOGIC. "De belofte van Datto om vaker updates te introduceren binnen Datto RMM met belangrijke mogelijkheden, zoals geautomatiseerd patchmanagement, is precies wat wij zoeken in een technologiepartner."

Terug naar nieuws overzicht
Software