Witold Kepinski - 03 februari 2019

Martijn Koning nieuwe CIO bij Alliander

Martijn Koning nieuwe CIO bij Alliander image

Alliander maakt bekend dat Martijn Koning (40 jaar) per 1 mei a.s. start als nieuwe Chief Information Officer (CIO). Koning volgt daarmee Mark Kempkes op die deze functie sinds april 2018 ad interim invult.

Martijn was werkzaam bij KPN en vervulde verschillende managementfuncties. In de werkvelden Marketing, Sales en Customer Service en altijd op het snijvlak van IT, Data en Business. Van 2013 tot 2015 was hij verantwoordelijk voor de Digitaliseringstrategie van KPN. Vanaf 2015 heeft Martijn de leiding gehad als Executive vice president over een nieuw gevormde Data & Analytics organisatie.

Ingrid Thijssen: “Digitalisering is essentieel voor het netbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Het slim inzetten van technologie helpt ons om onze netten beter te managen, te onderhouden en uit te breiden en stelt onze klanten in staat om actief deel te nemen aan de energietransitie. Martijn heeft de juiste ervaring en visie om hier verder richting aan te gaan geven. Ik ben dan ook erg blij dat hij voor Alliander heeft gekozen en kijk uit naar onze samenwerking.”

Martijn over zijn overstap naar Alliander: ”Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met de IT-organisatie en de andere bedrijfsonderdelen aan de slag te gaan met de verdere digitalisering van Alliander vanuit de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan!"

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!