Redactie - 02 februari 2019

Leferink uit Haaksbergen bestaat vijftig jaar

Kantoorinrichter en IT-dienstverlener Leferink uit Haaksbergen bestaat vandaag 50 jaar. Het moederbedrijf waaronder tegenwoordig ICT Spirit, Leferink Office Works en KP Interieur vallen, werd door Anton Leferink in 1969 opgericht als eenmanszaak. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot een familiebedrijf met 120 medewerkers en vestigingen in Haaksbergen, Emmen en Deventer. Algemeen directeur Mark Leferink: “onze focus ligt op het inrichten van kantoren en op IT, waarbij wij toegevoegde waarde voor onze klanten bieden. Als gezonde onderneming zijn we klaar voor de toekomst, dat maakt het feest samen met ons gehele team voor mij zo waardevol.”

In 1969 begon Anton Leferink als leverancier van type- en rekenmachines onder de naam Leferink Kantoorinstallaties. Al snel kwam daar kantoormeubilair bij, want die machines moesten wel ergens op staan. Zijn zoon Mark Leferink: “Ik ben erg trots op mijn vader. Hij nam een risico door voor zichzelf te beginnen. Maar hij zag kansen in de markt en wist die te benutten. En dat is uitgegroeid tot onze huidige mooie organisatie.” In de jaren tachtig van de vorige eeuw startte Leferink ook met de verkoop van computers onder de naam Leferink Computer Systemen. Het is de oorsprong van het huidige ICT Spirit. Toen werden er veel Compaq PC’s verkocht, het latere HP Inc. waar ICT Spirit zich nog steeds Gold Partner van mag noemen. In de jaren 90 bracht Leferink ook kantoorartikelen op de markt. Vanuit dikke catalogi werden de artikelen besteld en met eigen busjes rondgebracht.

Volgende generatie

Zoon Mark Leferink kwam in 2000 in dienst en nam in 2004 het bedrijf over van zijn vader. Bij het 35-jarig bestaan van het bedrijf werkten er 125 mensen verdeeld over vier productgroepen; meubilair, IT, kantoorartikelen en copiers. Ook Mark reageerde op veranderingen in de markt. Hij  besloot de kantoorartikelen te verkopen aan Staples en later de copier-tak aan PCI Nederland. ICT Spirit groeide gestaag en werd het grootste onderdeel, mede door enkele overnames. De samenwerking met leverancier KP Interieur werd geïntensiveerd, Mark werd compagnon van Jeroen Schopman, de eigenaar. “Focus op wat je doet is volgens mij de belangrijkste succesfactor, in combinatie met de kracht van het collectief van de bedrijfsonderdelen. Zo hebben wij met ICT Spirit nu een prachtig toonaangevend IT-bedrijf en met Leferink en KP Interieur een sterke combinatie om de markt voor kantoor- en projectinrichting schouder aan schouder te bedienen. Ook zorgt onze uitstraling en reputatie in de markt er voor dat de juiste mensen graag bij ons willen werken,” aldus Mark Leferink.

Feest

Vrijdag 1 februari was de aftrap van een feestelijk jaar met een feestje voor leveranciers, medewerkers en gepensioneerde oud-collega’s. Een weekend weg met het hele team en een event voor klanten en zakelijke relaties zijn later in het jaar gepland. Mark Leferink: “wij kunnen oprecht feest vieren, mede dankzij al die opdrachtgevers in de regio die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 50 jaar. Daar ben ik heel gelukkig mee, we zien de toekomst vol energie en vertrouwen tegemoet.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!