Maximaal profiteren van de hybride Azure cloud
06-02-2019 | door: Redactie

Maximaal profiteren van de hybride Azure cloud

Cassiux is specialist in het ontwikkelen van Azure hybride cloud-oplossingen. Het bedrijf biedt klanten een hybride cloud met the best of both worlds van de public en private cloud. Als cloud solutions provider biedt Cassiux Independent Software Vendors (ISV’s) en Managed Service Providers (MSP’s) alles wat nodig is om te profiteren van de voordelen van Microsoft Azure en Azure Stack. Hiervoor heeft het een eigen hosted Azure Stack beschikbaar in een Nederlands datacenter. De professionals van Cassiux ondersteunen ook private Azure Stacks voor klanten. Op die manier wordt de kracht van de public cloud, met de veiligheid en controle van een private cloud, voor iedereen toegankelijk.

Nu steeds meer bedrijven overstappen naar de Azure cloud, groeit de behoefte aan gespecialiseerde ondersteuning en beheer. Paul Köllner, directeur van Cassiux licht toe: “We helpen bedrijven met de technische uitdagingen en ondersteunen bij compliance-vraagstukken. Wij noemen dat ‘Azure Stack zonder gedoe’. Zo kunnen klanten zich volledig concentreren op hun eigen applicaties en toepassingen. Dat doen we door het beheer van  private Azure Stacks in bijvoorbeeld edge scenario’s en vanuit onze eigen Azure Stack omgeving. Oftewel Azure Stack-as-a-service.”

De oplossing

Bij de inrichting van de tweede generatie Azure Stack in een eigen datacenter in Nederland, koos Cassiux voor de nieuwste PowerEdge 14G-servers van Dell EMC met Intel Skylake-processors. Daarmee waren zij de eerste Cloud Solutions Provider in Nederland die met deze configuratie live ging.

Tijdens het selectieproces voor de hardware voor de Azure Stack van Cassiux, speelde snelheid, beschikbaarheid en capaciteit van de servers en processoren een cruciale rol. Köllner: “We bieden onze klanten een krachtige, betrouwbare, veilige en volledig hybride cloud-omgeving op basis van de nieuwste generatie Dell EMC servers en de Microsoft Azure-architectuur. Hierdoor zijn de prestaties van ons datacenter en alle data en applicaties die daarin draaien, tot anderhalf keer sneller in vergelijking met de vorige generatie servers.”

Partnerschap

Cassiux koos ook om een andere reden voor innige samenwerking met Dell EMC. “We zochten bewust een partnerschap met Dell EMC en Microsoft. De hardware van deze topspelers voldoet aan al onze hoge eisen. De servers van Dell EMC met daarop Azure Stack worden als appliance geleverd en zijn beschikbaar in batches van vier nodes met een maximum van twaalf. Momenteel hebben we een multi-tenant omgeving met twaalf nodes. Die biedt een zeer krachtige en schaalbare combinatie van hard- en software. Daar profiteren zowel onze klanten als wij van”, zegt Köllner.

Met de verregaande standaardisatie en de samenstelling en installatie van de appliance, verzekert Dell EMC Cassiux van optimale service en support. Bovendien is het uitrollen van patches en updates verregaand geautomatiseerd. Hierdoor worden deze altijd op tijd, snel en accuraat doorgevoerd. Dat heeft ook een positief effect op de dienstverlening die Cassiux zijn klanten kan bieden.

Köllner: “Wij willen klanten helpen om de voordelen van de hybride cloud op basis van Azure Stack te benutten voor hun eigen activiteiten en die van hun klanten. Daarbij is het cruciaal dat we verzekerd zijn van onderhoudsvrije hard- en software. Als een consultant updates handmatig uitvoert is dat per definitie foutgevoeliger. Door standaard onderhoud te automatiseren gebeurt het sneller en betrouwbaarder. Een bijkomend effect is dat onze engineers meer tijd vrijhouden om nieuwe, creatieve oplossingen te ontwikkelen voor en met onze klanten en partners.”

Security by design

Naast stabiliteit en beschikbaarheid is veiligheid onmisbaar voor cloud computing. Op dat vlak zijn er weleens twijfels of data wel veilig is. “Leveranciers zoals Dell EMC en Microsoft hebben speciale teams die de beveiliging op basis van security by design volledig integreren in hun ontwikkeltrajecten. Daarnaast zijn er experts die alle maatregelen en technologieën continu aan diverse testen onderwerpen om kwetsbaarheden te traceren en op te lossen. Dit alles leidt tot een veilige en stabiele omgeving, waarbinnen klanten zich 100 procent kunnen toeleggen op het ontwikkelen en uitrollen van hun eigen systemen en applicaties”, zegt Köllner.

Azure-ecosysteem

Binnen het Azure Stack-ecosysteem ligt de focus van Cassiux volledig bij het beheer en onderhoud van Azure Stack. Köllner: “Dit is geen traditioneel cloud-beheer, maar vraagt specifieke kennis en skills. Onze eigen operators zijn uitgebreid getraind en gecertificeerd, en hebben inmiddels ervaring opgebouwd binnen onze eigen omgeving en die van klanten. Tegelijkertijd is Azure Stack nog relatief nieuw. Daarom is het belangrijk om samen te werken met partners en ervaringen delen. Dat stelt ons in staat om de processen beter te maken en eventuele uitdagingen en problemen samen op lossen. Daar leert iedereen van.” Naast regelmatige uitwisseling van kennis, organiseren Dell EMC, Microsoft en Cassiux ook gezamenlijke workshops. Hier delen de partners kennis en praktijkvoorbeelden met elkaar en met klanten of prospects.

Köllner zegt tot slot: “De keuze voor het partnerschap met Dell EMC is medebepalend voor de kracht en flexibiliteit van ons hybride-cloudaanbod op basis van Azure en Azure Stack. De combinatie van de snelheid en vergaande standaardisatie van de PowerEdge 14G-servers bracht onze Azure Stack niet alleen snel in de lucht. We kunnen onze klanten nu helpen om op basis van hun specifieke behoeften en compliance-eisen snel applicaties uit te rollen in een Azure- of Azure Stack-omgeving. Dit alles zonder gedoe en met behoud van de volledige controle.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud