Redactie - 06 februari 2019

Red Hat CodeReady Workspaces is beschikbaar

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat CodeReady Workspaces, een Kubernetes-native, browser-gebaseerde ontwikkelomgeving die samenwerking tussen ontwikkelaars vereenvoudigt.

CodeReady Workspaces is geoptimaliseerd voor Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux en gebaseerd op het opensourceproject, de Eclipse Che integrated development environment (IDE). CodeReady Workspaces biedt ontwikkelteams een deelbare ontwikkelaarsomgeving en de tools om containergebaseerde applicaties te coderen, bouwen, testen, uitvoeren en debuggen.

Bedrijven gebruiken Kubernetes en containers om applicaties en diensten te bouwen en in te zetten, maar containergebaseerde ontwikkeling vereist andere tooling en een ander ontwikkelproces. Traditionele tools zijn niet gebouwd met Kubernetes en containers, waardoor ontwikkelteams de omgeving handmatig moeten beheren, wat ze afleidt van het schrijven van code.

Kubernetes-native IDE

Red Hat CodeReady Workspaces is de eerste IDE op de markt die in een Kubernetes-cluster draait, en de code, afhankelijkheden en artefacten van de ontwikkelaar binnen OpenShift-pods en -containers beheert. Waar traditionele tools alleen tijdens de laatste fase van het testen en implementeren voordeel hebben van Kubernetes, geeft CodeReady Workspaces de ontwikkelaar vanaf het begin toegang tot OpenShift, wat problemen adresseert die ontwikkelaars tegenkomen bij het verplaatsen van applicaties van een ontwikkelplatform naar een productiesysteem. Ontwikkelaars hoeven geen Kubernetes- of OpenShift-experts te zijn om de IDE te gebruiken. CodeReady Workspaces handelt achter de schermen het beheer van Kubernetes-artefacten af, zodat ontwikkelaars eenvoudig kunnen beginnen met het ontwikkelen van gecontaineriseerde applicaties in OpenShift.

Projectstart versnellen

Red Hat CodeReady Workspaces heeft een krachtige deelfunctie, Factories genaamd. Een Factory is een template met de locatie van de broncode, runtime en tooling-configuratie en de commando’s die voor een project nodig zijn. Ontwikkelteams kunnen dankzij Factories binnen een paar minuten een Kubernetes-native ontwikkelomgeving draaiend krijgen. Teamleden kunnen elk apparaat met een browser, elk besturingssysteem en elke IDE gebruiken om toegang te krijgen tot hun eigen of gedeelde workspaces.

DevOps workspace platform

Red Hat CodeReady Workspaces is een ideaal platform voor organisaties die overstappen naar een DevOps-filosofie. OpenShift stelt IT- of ontwikkelteams in staat op grote schaal workspaces te beheren met een programmeerbare en aanpasbare infrastructuur, waarmee ze systeemprestaties, beveiligingsfuncties en functionaliteit kunnen regelen.

Teams kunnen:

Integreren met hun favoriete (publieke en private) versiebeheer-repositories.
De rechten en middelen van workspaces beheren.
Intellectueel eigendom beter beschermen door de broncode weg te houden van moeilijk te beveiligen laptops en mobiele apparaten.
Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) of Active Directory (AD) authenticatie gebruiken voorsingle sign-on.
Beschikbaarheid

Red Hat CodeReady Workspaces is gratis voor OpenShift-abonnementhouders en kan gedownload worden door deel te nemen aan het Red Hat Developer Program.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!