Witold Kepinski - 06 februari 2019

Google wil nauwer samenwerken met channel partners rond cloud business

Google wil nauwer samenwerken met channel partners rond cloud business image

Google CEO Sundar Pichai wil nauwer samenwerken met channel partners om meer klanten met zijn Google Cloud services te bedienen zo meldt de topman tijdens de presentatie van de vierde kwartaal- en de jaarcijfers. Google mikt hierbij op de Global 5000 organisaties.

De totale omzet van Google moederbedrijf Alphabet bedroeg het afgelopen jaar 136,8 miljard dollar, een stijging van 23 procent. De winst steeg naar 30,7 miljard dollar. Op de balans staat 109 miljard dollar aan contanten.

De omzet voor het vierde kwartaal eindigend op 31 december bedroeg 39,3 miljard dollar, dat was 22 procent hoger dan een jaar eerder. De winst steeg naar 9 miljard dollar.

De exacte omzet van Google Cloud is niet bekend, het valt onder overige producten. De omzet voor deze groep producten steeg met 31 procent tot 6,49 miljard dollar.

Google Cloud ceo Diane Greene wordt bedankt voor haar werkzaamheden en geeft het stokje over aan de nieuwe ceo Thomas Kurian, die eerder bij Oracle werkte als topman voor de productontwikkeling. Die zal voor Google Cloud ook een Cloud For Life-programma introduceren dat is ontworpen om bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken. Google Cloud is van plan zich met partners te concentreren op specifieke branches, zoals financiële diensten.

In 2018 wist het Google Cloud Platform, dat onder andere geschikt is voor applicaties, meer deals van miljoenen dollars en meer meerjarige contracten af te sluiten. Het productiviteitssoftware-platform van G Suite passeerde in die periode 5 miljoen betalende klanten.

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!