Panasonic toont nieuwe 4K-projectors en -displays op ISE 2019

Panasonic toont nieuwe 4K-projectors en -displays op ISE 2019

06-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Panasonic toont nieuwe 4K-projectors en -displays op ISE 2019

Panasonic Business toont op ISE 2019 een reeks nieuwe producten. Met het aanbod demonstreert het bedrijf zijn volledige transitie naar laser op het gebied van projectie. Zowel de twee nieuwe 4K-lasereenheden als de uitbreiding van het aanbod 4K-displays staan hierbij centraal.

Zo lanceert het bedrijf de PT-RQ50K, een projector met de hoogste helderheid binnen het assortiment van Panasonic. Het gaat om de eerste projector ter wereld van 50.000 lumen die uit slechts één toestel bestaat. Dit laatste maakt de installatie volgens Panasonic een stuk eenvoudiger en goedkoper. De True 4K-resolutie en aparte rode en blauwe SOLID SHINE laser-fosforschijven zorgen voor een goede kleurenweergave.

Drie nieuwe zero-offsetlenzen

Daarnaast toont Panasonic drie nieuwe zero-offsetlenzen in haar assortiment 1-Chip en 3-Chip DLPTM-projectoren. De nieuwe lenzen bieden meer flexibiliteit bij live evenementen en in omgevingen zoals musea en themaparken waar immersie centraal staat. Dankzij het L-vormige ontwerp behoort het probleem van offset, dat vaak optreedt bij projecties van korte afstand, tot het verleden.

"Panasonic heeft al jaren een marktaandeel van 80% in projectie bij live evenementen en onze projector van 50.000 lumen is toonaangevend als het gaat om de verhouding tussen formaat en helderheid", zegt Jan Markus Jahn, Director van Panasonic Visual System Solutions.

PT-RQ100 1-Chip DLPTM-projector

Ook de introductie van de PT-RQ100 1-Chip DLPTM-projector is een vernieuwing op het gebied van immersie en technologie. Deze projector biedt een helderheid van 10.000 lumen en is onder meer bedoeld voor het maken van meeslepende digitale producties. De projector beschikt over ‘pixel shifting-technologie’ voor een definitie van 3840 x 2400 resolutie en een kleurenharmonisator voor een zeer rijke kleurenweergave. Bovendien is de projector ook nog eens 20.000 uur lang onderhoudsvrij te gebruiken.

Scale-Up Classroom

Op het gebied van onderwijs toont Panasonic zijn interpretatie van de ‘Scale-Up Classroom’. Deze helpt universiteiten studenten tijdens het studeren weer centraal te stellen. Door technologieën van Panasonic en andere partijen te combineren, wordt kan Panasonic-projector worden verbonden met meerdere interactieve aanraakschermen van 43 inch en live PTZ-camera’s via één LAN-kabel. Door deze technologie kan content worden gedeeld en wordt interactie gestimuleerd, waardoor studenten een betere leerervaring krijgen en informatie makkelijker onthouden.

Nieuwe videowall en 4K-schermen

Er zijn twee nieuwe videowandpanelen toegevoegd aan het assortiment van professionele LCD-schermen. Het gaat onder meer om de TH-55VF2, die met slechts 0,88 mm de smalste ruimte tussen de schermranden ter wereld heeft. Met het scherm richt Panasonic zich op de weergave van dynamische inhoud op meerdere schermen, bijvoorbeeld in vergaderzalen of bij reclameschermen voor de detailhandel. Daarnaast wordt de LFV-serie uitgebreid met een nieuw professioneel lcd-scherm (TH-55LFV9), dat een ruimte van 3,5 mm tussen de schermranden heeft. Panasonic heeft eveneens tien nieuwe panelen toegevoegd aan zijn assortiment 4K-schermen, dat nu uit 18 verschillende modellen bestaat.

Vier nieuwe schermen in SQ1-serie

De SQ1-serie wordt uitgebreid met vier nieuwe schermen van 43 tot 65 inch. Samen met de bestaande panelen van 98 en 86 inch vormen deze nieuwe modellen Panasonic's premiumaanbod van dunne en stijlvolle schermen van 500 cd/m2. Ook introduceert het bedrijf zes nieuwe schermen in het nieuwe CQ1-assortiment van commerciële instapmodellen. Deze variëren van 43 tot 86 inch, met 400 cd/m2 en een ononderbroken dagelijks gebruik van 16 uur.

ProAV live-productie

Op het gebied van uitzenden en ProAV demonstreert Panasonic zijn nieuwste innovatie voor live producties: de AW-UE150, de eerste PTZ-camera met HDR-integratie en 4K 50p. Daarnaast biedt de AW-RP150-afstandsbediening een groot LCD-scherm voor bediening en menu-instellingen. Deze is voorzien van een joystick die met één hand te bedienen is, maar kan ook op de traditionele manier met twee handen worden gebruikt. Zo krijgt de gebruiker toegang tot alle controlefuncties. Verder onthult Panasonic zijn samenwerkingsverbanden met partners die allround uitzendingsoplossingen aanbieden, waaronder Tecnopoint, Polecam en KST.

Jan Markus Jahn concludeert: “Dit wordt onze grootste aanwezigheid op ISE tot nu toe. We presenteren ons aanbod voor live evenementen, samenwerking, immersieve omgevingen en detailhandel. Of het nu gaat om een klein klaslokaal of om een projectie op een gebouw; wij leveren de technische oplossingen waarmee iedereen zijn of haar creatieve en zakelijke behoeften kan vervullen.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware