Datacenter.com slaagt succesvol voor ISAE 3402 type II audit

10-02-2019 | door: Redactie

Datacenter.com slaagt succesvol voor ISAE 3402 type II audit

Datacenter.com,  aanbieder van on-demand colocatiediensten met de overtuiging dat alle bedrijven die op zoek zijn naar datacenter- en colocatie-aanbiedingen toegang moeten hebben tot grotere efficiëntie en flexibiliteit tegen een redelijke prijs, kondigde vandaag aan dat zij het prestigieuze ISAE 3402 type II certificaat heeft verkregen voor haar datacenter diensten in Amsterdam. De audit werd uitgevoerd door Noordbeek, het gerespecteerde IT-auditbedrijf dat is opgericht door Prof. ir. Ronald Paans RE, hoogleraar van de Postgraduate IT Audit opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De audit benadrukt de effectiviteit van de kwaliteits- en beveiligingscontroles van Datacenter.com die worden toegepast op Datacenter.com datacenter en colocatiediensten. Ondernemingen, Cloud- en financiële instellingen vertrouwen hun gegevens aan Datacenter.com toe en eisen de hoogste niveaus van beveiliging. Het rapport toont de toewijding van Datacenter.com om de kwaliteit en veiligheid van de kritieke bedrijfssystemen van zijn klanten te beschermen.

ISAE3402 Type II
ISAE 3402 is de International Standard on Assurance Engagements die de oude SAS70-standaard heeft vervangen. Het is een algemeen erkende richtlijn welke aantoont dat bij een serviceorganisatie een diepgaande controle van hun interne controles is uitgevoerd in overeenstemming met de Internationale Standaard voor Assurance-overeenkomsten 3402 'Assurance-rapporten over controles bij een serviceorganisatie', uitgegeven door de International Auditing en Assurance Standards Board (IAASB), onderdeel van de International Federation of Accountants (IFAC).

ISAE 3402 biedt een internationale assurance standaard welke (geregistreerde) auditors gebruiken om te rapporteren aan de gebruikersorganisaties over de controles bij een serviceorganisatie die waarschijnlijk een impact zal hebben, of deel zullen uitmaakt van, het interne systeem van de gebruikersorganisatie over de financiële verslaglegging. Type II geeft aan dat de processen over een bepaalde periode worden gecontroleerd, in plaats van een momentopname.

In een reactie op de aankondiging zei Jouke Albeda, Compliance and Security Officer van Datacenter.com: "Het ISAE 3402 type II assurance-rapport toont aan dat het beleid, de operationele uitvoering en procedures in combinatie met de juiste controles de constante kwaliteit leveren in de kritieke services die we leveren aan onze klanten. Datacenter.com heeft keihard gewerkt aan het behalen van het ISAE 3402 type II-rapport. Het behalen van deze audit bevestigt onze voortdurende toewijding om te voldoen aan de hoogste industrienormen en best practices. "

Datacenter.com biedt een volledig portfolio van colocatiediensten aan bedrijven, cloudproviders en financiële instellingen die de uitbestede colocatie-eisen van klanten ondersteunen. Datacenter.com's strategische benadering van kwaliteit en beveiliging is het integreren van beproefde industriële best practice-standaarden (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, PCI DSS 3.2 en ISAE 3402 Type II) om de kwaliteit en de werking van de bedrijfskritieke applicaties van haar klanten te waarborgen. Deze kwaliteits- en beveiligingscontroles zijn geïntegreerd in de gehele productportfolio en bedrijfsprocessen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

datacenter
Datacenter