Witold Kepinski - 08 februari 2019

Microsoft neemt deel aan de OpenChain-community

Microsoft neemt deel aan de OpenChain-community om de open source-compliance te bevorderen. Dit meldt de leverancier in een blog.

OpenChain is een open source gedistribueerde technologie die organisaties helpt hun digitale assets op een veilige, schaalbare manier te kunnen uitgeven en beheren.

Een belangrijk onderdeel van het doen van open source-rechten is te kunnen vertrouwen op het feit dat de code die de gebruiker ontvangt voldoet aan de open source-licenties. Het OpenChain-project speelt een belangrijke rol bij het vergroten van het vertrouwen rond de open source-code die de gebruiker ontvangt. Dit gebeurt door normen en trainingsmateriaal te creëren dat is gericht op het uitvoeren van een open source-complianceprogramma van hoge kwaliteit, dat op zijn beurt vertrouwen opbouwt en wrijving in het ecosysteem en de supply chain wegneemt.

En Microsoft's inspanningen om met de community samen te werken om open source-compliance te verbeteren, houden niet op bij OpenChain. Hetbedrijf werkt actief samen met ClearlyDefined, wat duidelijkheid schept in open source component licentievoorwaarden en een betere automatisering van compliance mogelijk maakt, en de TODO Group van de Linux Foundation, waar leden best practices ontwikkelen en delen voor het uitvoeren van open source programma's van wereldklasse, aldus Microsoft

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!