IBM benoemd tot AI-patentleider

08-02-2019 | door: Redactie

IBM benoemd tot AI-patentleider

De World Intellectual Property Organisation (WIPO) heeft de allereerste Technology Trends 2019 Artificial Intelligence-rapport uitgebracht, waarin IBM wordt genoemd als wereldleider in AI-octrooiaanvragen.

In dit rapport wordt vastgesteld dat IBM beschikt over de grootste portfolio van AI-octrooiaanvragen - met een aantal innovaties op verschillende AI-gerelateerde gebieden, waaronder natuurlijke taalverwerking, spraakverwerking, computervisie en machine learning. Eerder dit jaar werd IBM door de USTPO en IFI Claims Patent Service ook de leider in de AI-octrooien verleend .

Enkele voorbeelden van baanbrekende uitvindingen in het afgelopen jaar zijn:

Project Debater is een first-of-a-kind AI-systeem van IBM Research dat mensen kan aanspreken op complexe onderwerpen. IBM-uitvinders hebben een methode gepatenteerd om machine learning te gebruiken om bewijsmateriaal te identificeren, zoals relevante tekstsegmenten in ongestructureerde tekstgegevens, die een claim of onderwerp in kwestie ondersteunen of tegenwerken. Dit kan helpen verbeteringen aan te brengen in de interactie tussen machines en mensen in een gesprek.

IBM-uitvinders hebben een intelligent systeem gepatenteerd dat kan worden gebruikt voor het identificeren, karakteriseren en bewaken van verticale temperatuurprofielen en -gradiënten die van invloed zijn op het leven in zee, in meren en andere aquatische ecosystemen. Dankzij analyses in combinatie met de IBM Cloud en Internet of Things (IoT) -toewijzing heeft IBM samen met medewerkers een slimme meer, Lake George, kunnen bouwen.

"Phishing" treedt op wanneer een persoon of een computersysteem probeert gevoelige informatie te verkrijgen van onwetende slachtoffers. Recentelijk hebben phishers zich tot phishing of "vishing" voor spraak gewend, waarbij nietsvermoedende slachtoffers rechtstreeks worden aangeroepen en "vishers" een voice over IP (VoIP) -systeem gebruiken om hun identiteit te maskeren. IBM heeft een AI-systeem gepatenteerd dat, met toestemming van de primaire gebruiker, gesprekspatronen tussen twee partijen zou kunnen analyseren om pogingen van een van de partijen om de ander te misleiden te identificeren. Het systeem zou in realtime een waarschuwingsbericht kunnen sturen om een mogelijk slachtoffer te waarschuwen en IT-experts van bedrijven te helpen bij het beter voorkomen en beheren van computer- en mobiele beveiligingsbedreigingen.

Lees meer in het WIPO Technology Trends-rapport.

Terug naar nieuws overzicht