IBM Research Collaboration Center drijft AI-hardware aan

09-02-2019 | door: Redactie

IBM Research Collaboration Center drijft AI-hardware aan

Om het werkelijke potentieel van AI te helpen realiseren, heeft IBM, met ondersteuning van de New York State (NYS) , SUNY Polytechnic Institute en de oprichtende partners, een ambitieus plan aangekondigd om een wereldwijd onderzoekscentrum te creëren om AI-hardware van de volgende generatie te ontwikkelen en hun gezamenlijke onderzoeksinspanningen in nanotechnologie. Het IBM Research AI Hardware Center zal de kern vormen van een nieuw ecosysteem van onderzoek en commerciële partners die samenwerken met IBM-onderzoekers om de ontwikkeling van AI-geoptimaliseerde hardware-innovaties verder te versnellen.

Het IBM Research AI Hardware Center stelt IBM en zijn partner-ecosysteem in staat om de huidige beperkingen op het gebied van machineleren te overwinnen door middel van benaderingen die bij benadering de berekening van gegevens via IBM's digitale AI-kernen en in-memory computing via zijn analoge AI-kernen omvattenDeze technologieën zullen het pad effenen voor een verbetering van 1.000x AI-prestaties in het volgende decennium, aldus IBM.

Partnerships binnen een open ecosysteem zijn volgens IBM essentieel voor het bevorderen van hardware- en software-innovatie die de basis vormen voor AI. De aangekondigde IBM Research AI Hardware Center-partnerschappen zullen helpen bij deze voortdurende inspanningen, aldus IBM. Samsung is een strategische IBM-partner in zowel productie als onderzoek. Mellanox Technologies is een leverancier van krachtige, end-to-end slimme interconnectieapparaten die veel van AI- en machine learning-platforms (ML) versnellen. Synopsys is speler op het gebied van softwareplatforms, emulatie- en prototype-oplossingen en IP voor de ontwikkeling van hoogwaardige siliciumchips en veilige softwaretoepassingen die de vooruitgang van AI bevorderen, aldus IBM.

Partnerships met halfgeleiderapparatuurbedrijven Applied Materials en Tokyo Electron Limited (TEL) zijn cruciaal voor de AI-hardware-routekaart aldus IBM.

Het centrum biedt onderdak aan onderzoek en ontwikkeling, emulatie, prototyping, testen en simulatieactiviteiten voor nieuwe AI-kernen die speciaal zijn ontworpen voor het trainen en inzetten van geavanceerde AI-modellen, inclusief een testbed waarin leden Center-innovaties in praktijktoepassingen kunnen demonstreren. Gespecialiseerde waferverwerking voor het IBM Research AI Hardware Center zal worden gedaan in Albany, met enige ondersteuning bij IBM's Thomas J. Watson Research Center in Yorktown Heights, in de staat New York.

Ontwerp, ontwikkeling en optimalisatie van AI-processoren van de volgende generatie vereist een multidisciplinaire aanpak die gebruikmaakt van de unieke troeven van verschillende organisaties. Het IBM Research AI Hardware Center zal het bestaande IBM- en NYS-netwerk van halfgeleiderbedrijven uitbreiden door een samenwerkingshub te hosten van industriële partners die fabless-bedrijven, halfgeleiderfabrikanten, AI-beoefenaars en consumenten omvatten. Partnerorganisaties in de hele staat zullen samenwerken met IBM om AI te ontwikkelen van zijn huidige vermogen om specifieke, nauw omschreven taken uit te voeren, tot nieuwe mogelijkheden die een bredere reeks complexe problemen kunnen oplossen.

Een belangrijk gebied van onderzoek en ontwikkeling zullen systemen zijn die voldoen aan de eisen van deep learning en trainingsprocessen. Dergelijke systemen bieden aanzienlijke nauwkeurigheidsverbeteringen ten opzichte van meer algemene machine learning voor ongestructureerde gegevens. Die intense verwerkingseisen zullen exponentieel toenemen als algoritmen complexer worden om AI-systemen met verhoogde cognitieve vaardigheden te leveren. Andere onderzoeksinspanningen zullen zich richten op het creëren van een meerjarige routekaart voor de ontwikkeling en levering van gespecialiseerde versnellingskernen en chiparchitecturen die de AI-prestaties verder kunnen verbeteren zo besluit IBM.

Terug naar nieuws overzicht