Azure Data Lake Storage Gen2 en Azure Data Explorer zijn beschikbaar

09-02-2019 | door: Witold Kepinski

Azure Data Lake Storage Gen2 en Azure Data Explorer zijn beschikbaar

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid van Azure Data Lake Storage Gen2 en Azure Data Explorer aangekondigd. Ook heeft het bedrijf de preview van Azure Data Factory Mapping Data Flow aangekondigd. 

Met deze updates zegt Microsoft een Azure cloud te bieden voor analyses met een prijs-prestatie en beveiliging. 

Azure Data Lake Storage (ADLS) combineert de schaalbaarheid, kosteneffectiviteit, beveiligingsmodel en rijke mogelijkheden van Azure Blob Storage met een hoogwaardig bestandssysteem dat is gebouwd voor analyse en compatibel is met het Hadoop Distributed File System. Klanten moeten niet langer afwegen tussen kosteneffectiviteit en prestaties bij het kiezen van een datameer met cloud toepassingen aldus Microsoft.

Azure Data Explorer (ADX) is een snelle, volledig beheerde gegevensanalyse-service voor realtime analyse van grote hoeveelheden streaminggegevens. ADX is in staat om 1 miljard records in minder dan een seconde te doorzoeken zonder de vereiste gegevens of metadata aan te passen. ADX bevat ook native connectors voor Azure Data Lake Storage, Azure SQL Data Warehouse en Power BI en wordt geleverd met een intuïtieve querytaal, zodat klanten binnen enkele minuten inzichten kunnen krijgen.

Azure Data Factory (ADF) is een hybride cloudgebaseerde gegevensintegratieservice voor het orkestreren en automatiseren van gegevensbeweging en -transformatie. ADF biedt meer dan 80 ingebouwde connectors voor gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevensbronnen.

Met Mapping Data Flow in ADF kunnen klanten gegevensstransformatieprocessen visueel ontwerpen, bouwen en beheren zonder Spark te leren kennen of een goed begrip hebben van hun gedistribueerde infrastructuur.

Lees alle details op de Microsoft blog.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud