Carbonite koopt Webroot voor ongeveer 618,5 miljoen dollar

09-02-2019 | door: Witold Kepinski

Carbonite koopt Webroot voor ongeveer 618,5 miljoen dollar

Carbonite, een cloudgebaseerde aanbieder van gegevensbescherming, koopt Webroot voor ongeveer 618,5 miljoen dollar in contanten. Carbonite financiert de transactie met bestaande contanten en verzekerde fondsen onder een nieuwe kredietfaciliteit.

Het gecombineerde bedrijf zal endpoint security bieden met een alomvattende aanpak van bescherming door cloud-gebaseerde cyberbeveiliging, gecombineerd met back-up en herstel in de cloud. De transactie zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de winst- en kasstroombasis, na het sluiten van de transactie.

Endpoint security

Webroot, opgericht in 1997, is een privaat bedrijf dat eindpunten / endpoints beveiligt en netwerkbeveiliging, beveiligingsbewustzijnstraining en services voor bedreigingsinformatie biedt. Met zijn best-in-class technologie, ervaren team en een netwerk van Managed Service Providers (MSP) en Remote Monitoring and Management (RMM) relaties, is Webroot een speler in cybersecurity. Webroots inkomsten uit het boekjaar 2018 bedroegen ongeveer 215 miljoen dollar.

Data Protection

"De overname van Webroot versnelt drastisch onze voortgang naar een toonaangevend gegevensbeschermingsbedrijf", zegt Mohamad Ali, President en Chief Executive Officer van Carbonite. "Met dagelijks evoluerende bedreigingen zoals ransomware zoeken onze klanten en partners steeds vaker naar een uitgebreidere oplossing die zowel krachtig als gebruiksvriendelijk is. Back-up en herstel, gecombineerd met eindpuntbeveiliging en bedreigingsinformatie, is een gedifferentieerde oplossing die één compleet gegevensbeschermingsplatform biedt."

Jaarcijfers

Carbonite heeft verder onlangs zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2018. Carbonite heeft ook aangekondigd dat Linda Connly, een verkoop- en marketingveteraan, is toegetreden tot de raad van bestuur. De omzet steeg over het hele boekjaar met 24 procent naar 296,4 miljoen dollar. Het nettoresultaat was 7,6 miljoen dollar, dat is beter dan het nettoverlies van 4 miljoen dollar in 2017.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht