Team van Transfer Solutions rijdt Alternatieve Elfstedentocht

11-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Team van Transfer Solutions rijdt Alternatieve Elfstedentocht

Een team van Transfer Solutions heeft meegedaan aan Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. De sportieve prestatie wordt gekoppeld een sponsoractie voor project Oasis in Pretoria.

"Voor de meeste is het schaatsen van 100 of 200 kilometer een nieuwe ervaring", zegt Marlies Morel, één van de deelnemers. "De langste tocht die ikzelf ooit heb gereden is van Leerdam over de Linge naar Gorinchem." De schaatsers hebben tijdens hun voorbereiding nuttige tips gekregen van Erik-Jan Kooiman, de professionele schaatser uit de Krimpenerwaard die door Transfer Solutions wordt gesponsord. "We zijn daar trots op, want Kooiman is de winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht van 2018."

Project Oasis van stichting African Hands

De sportieve prestatie op de Weissensee is gekoppeld aan een sponsoractie voor het project Oasis van stichting African Hands. De stichting werd in 2007 opgericht door de gepensioneerde Leerdamse huisarts Martien Bac. In 2010 verhuisde hij samen met zijn vrouw Mies naar Pretoria in Zuid-Afrika. African Hands wil met donaties uit Nederland de medische zorg en leefomstandigheden van de meest kwetsbare aidsslachtoffers in Zuid-Afrika verbeteren. De projecten die ze steunen hebben een directe samenwerking met lokale mensen als uitgangspunt. African Hands is er voor iedereen, ongeacht achtergrond of religie.

"Wat was het zwaar!! Met een temperatuur van -10, starten in het donker, sneeuw en scheuren in het ijs. Maar: wat was het ook een ervaring die we nooit hadden willen missen! En wat geeft het veel voldoening om met 7 schaatsende collega’s (100 en 200 km door iedereen gehaald!!) en 2 verzorgende collega’s af te zien in de kou op de Weissensee voor het goede doel. Dat je dit als bedrijf kunt doen, prachtig! Zo trots op mijn collega’s!", zegt Jurgen Duijster, directeur van Transfer Solutions en één van de zeven schaatsers.

Terug naar nieuws overzicht