Visma neemt Roxit Groep over

11-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Visma neemt Roxit Groep over

Visma Group, leverancier van bedrijfssoftware voor het MKB en de (semi)publieke sector in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux, maakt bekend met Main Capital overeenstemming te hebben bereikt over de overname van Roxit Groep. Roxit Groep is actief op de Nederlandse markt van cloud software voor (semi)overheden.

Visma is in de afgelopen 12 maanden snel gegroeid in Nederland door een aantal overnames, waaronder Visma Connect (EBPI), Raet, ProActive, Idella en PinkWeb. Met de overname van Roxit Groep blijft Visma zich met een omzet van nu meer dan 285 miljoen euro en 2.000 medewerkers in deze strategisch belangrijke regio verder ontwikkelen. Ook versterkt het bedrijf zijn marktpositie in Noord-Europa.

Roxit Groep is een Nederlands softwarebedrijf met bijna 250 medewerkers, dat SaaS-oplossingen levert met een uitgebreid scala aan functionaliteit aan ruim 500 klanten in Nederland. Roxit Groep versterkt de positie van Visma op het gebied van e-Overheid in Nederland, met oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van overheids-organisaties in hun relatie met burgers en bedrijfsleven.

'Sterke speler in de private en publieke sector'

Visma neemt Roxit Groep over van Main Capital, een strategische investeerder in de Noordwest-Europese softwarebranche. "Wij zijn erg blij Roxit Groep te verwelkomen in de Visma-familie. Samen met Visma Connect (EBPI) versterkt Roxit Groep onze positie als marktleider op het gebied van e-Overheidsoplossingen in Nederland. Net als wij is de Roxit Groep een sterke speler in de private en publieke sector en wij geloven dat hun bedrijfscultuur goed past bij Visma", zegt Carsten Boje Møller, Divisiedirecteur van Visma Custom Solutions.

"Wij zien ernaar uit ons bedrijf verder te ontwikkelen met een sterke organisatie als Visma als eigenaar. Het is een belangrijke stap in de versnelling van onze strategie om deel uit te maken van zo'n ambitieus en snel groeiend bedrijf. Roxit Groep vult Visma's portfolio aan op het gebied van producten, diensten en kennis. Samen hebben wij een pakket dat zowel bestaande als nieuwe klanten ten goede zal komen", aldus Rob Steneker, ceo van de Roxit Groep.

'Volgende stap zetten'

Charly Zwemstra, voorzitter Raad van Commissarissen van Roxit Groep en Managing Partner Main Capital Partners: "We hebben de afgelopen 3,5 jaar een sterke strategische samenwerking gehad met het management van Roxit Groep. In deze periode is de Roxit Groep ontwikkeld van een uitdager tot een leidende speler in de overheidssoftware markt, waar haar oplossingen op dit moment gebruikt worden door alle gemeenten in Nederland. Het was een natuurlijk moment voor de onderneming en het management om de volgende stap te zetten. Wij denken dat het aansluiten bij Visma de beste manier is om de beoogde strategie van het management te versnellen. Wij feliciteren Roxit Groep met hun nieuwe onderkomen en Visma met deze mooie toevoegen aan haar groep."

Terug naar nieuws overzicht
Software