Exclusive Group koopt Canadese distributeur Fine Tec

11-02-2019 | door: Witold Kepinski

Exclusive Group koopt Canadese distributeur Fine Tec

Exclusive Group, de value-added services & technologies (VAST) groep, heeft de overname de Canadese distributeur Fine Tec aangekondigd, als aanvulling op de Noord-Amerikaanse markt en ter uitbreiding van het wereldwijde portfolio. De deal komt de belofte na van Laurent Daudré-Vignier, SVP van Noord-Amerika, om te groeien in de regio. Dit stelt de Exclusive Group in staat zijn value-added services binnen de Noord-Amerikaanse markt aan te bieden aan zijn leveranciers, GSI’s en reseller partners, en daarmee hun visie om te globaliseren na te streven.

“Ons succes in Noord-Amerika vandaag de dag is cruciaal geweest om onze globalisatie strategie uit te voeren. Het is altijd onze intentie geweest om uit te breiden naar de Canadese markt met de toevoeging van een nieuwe specialistische VAD”, vertelt Olivier Breittmayer (foto), CEO van de Exclusive Group. “We focussen op lokale groei, en zullen profiteren van Laurent’s uitstekende gevoel voor leiderschap in deze regio. Fine Tec Canada heeft een sterke reputatie in value-added distributie in de cybersecurity, met een toegewijde en gelijkgestemde groep van individuen die zich direct thuis zullen voelen in ons team.”

Fine Tec Canada is gesitueerd in Vancouver, een van de grootste en meest innoverende steden op het gebied van technologie in Canada, en opereert vanuit daar door het gehele land en werkt nauw samen met meer dan 100 resellers. Fortinet is een van de primaire vendoren van Fine Tec Canada, wat overeenkomt met het vendorportfolio van Exclusive Group. Als onderdeel van de acquisitie zal het topmanagement hun huidige rollen blijven vervullen om de continuïteit te waarborgen en maximale groei te etablisseren. CEO Jeff Wu wordt country manager van Exclusive Networks Canada en zal rapporteren aan Laurent Daudré-Vignier.

“Exclusive onderscheidt zich door te demonstreren dat zij een unieke waarde kunnen leveren zowel op lokale als op wereldwijde schaal, en ik ben verheugd om onze Noord-Amerikaanse activiteiten te leiden om zo verdere groei in de regio te realiseren,” zegt Laurent Daudré-Vignier, SVP Noord-Amerika bij Exclusive Group. “Ik kijk ernaar uit samen te werken met het Fine Tec Canada team en hen te verwelkomen in de Exclusive familie. Canada, als een van de grootste wereldeconomieën, vertegenwoordigt een enorme kans voor onze partner base en wij zijn zelfverzekerd in het succes dat we kunnen behalen in de aankomende jaren.”

“Dit is fantastisch nieuws voor het Fine Tec Canada team en het partner ecosysteem, en toont onze unieke VAD-propositie” zegt Jeff WU, oprichter en CEO van Fine Tec Canada. “Met name onze groeiende gemeenschap van reseller partners zal gaan profiteren van significante kansen, met toegang tot het diverse Exclusive Networks vendor portfolio en een uitgebreide reeks aan services. We geloven ook dat er enorme kansen zijn om grote internationale projecten te winnen met Exclusive Group.”

De acquisitie van Fine Tec Canada vond plaats 18 maanden na Exclusive Group’s acquisitie van de Amerikaanse VAD-naamgenoot, Fine Tec – een afzonderlijke organisatie, maar met gelijkwaardige verdienmodellen, operationele processen en vendor portfolio’s.

Terug naar nieuws overzicht