Espresso gridpoint breidt uit met nieuwe datacenterlocatie
12-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Espresso gridpoint breidt uit met nieuwe datacenterlocatie

IaaS leverancier Espresso gridpoint maakt sinds kort gebruik van een derde datacenterlocatie. Met het extra datacenter kan Espresso gridpoint ICT-partners faciliteren en voorzien van non-stop computing service.

Het bedrijf maakt de laatste jaren een grote groei door waardoor extra capaciteit hard nodig is om aan de enorme vraag naar Private Cloud diensten te voldoen. Steeds meer IT ondernemers stoten hun eigen datacenterfaciliteiten af om deze bij een IaaS leverancier onder te brengen. Hier speelt Espresso gridpoint op in met haar derde datacenterlocatie. Het datacenter is gevestigd in Delft en valt 100% onder de Nederlandse wetgeving. Daarnaast heeft het alle benodigde certificeringen.

Datacenter tot één virtuele omgeving combineren

Piet Honkoop, CTO bij Espresso gridpoint legt uit: "We kunnen de geografisch gespreide datacenters tot één virtuele omgeving combineren. Door de optimale en snelle verbindingen tussen deze drie datacenterlocaties profiteren alle business partners. Het is vooral eenvoudiger om datacenterlocaties van MSP’s met een eigen cloudplatform te koppelen. Hiermee biedt Espresso gridpoint de beste kwaliteit qua privacy, betrouwbaarheid en performance."

Het derde datacenter geeft Espresso gridpoint meer mogelijkheden. Piet Honkoop: “Met een extra locatie, bieden wij betere uitwijkmogelijkheden. Ook hebben we de optie om backups op meerdere locaties te bewaren (multi-site backup) zodat we een hoger niveau van redundantie leveren. Dat heeft veel voordelen voor de eindklant."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud