IBM Watson AI software geschikt voor AWS, Azure en Google cloud

13-02-2019 | door: Witold Kepinski

IBM Watson AI software geschikt voor AWS, Azure en Google cloud

IBM maakt zijn Watson AI software beschikbaar voor alle cloud platformen zoals Amazon Web Services, Azure en Google Cloud. Dus niet meer niet alleen voor de IBM cloud. De overstap biedt klanten van IBM meer mogelijkheden om gegevens te beheren en uit te voeren in de meerdere cloud omgevingen zo meldt IBM ceo Ginni Rometty tijdens de IBM Think 2019 conferentie in San Francisco.

Watson kan op in on-premises omgevingen draaien en in elke denkbare hybride of cloud. IBM speelt met deze stap in op een miljardenmarkt en verwacht hierdoor verder te groeien met zijn Data en AI aanbod.

IBM biedt zijn zakelijke klanten al jarenlang zijn Watson technologie via de IBM cloud, maar met de nieuwe stappen is er meer keuzevrijheid voor klanten in wel cloud ze hun data en workloads gaan doen.

"Bedrijven bleven grotendeels beperkt tot het experimenteren met AI in silo's vanwege de beperkingen veroorzaakt door het vergrendelen van gegevens door cloudleveranciers", aldus Rob Thomas , General Manager, IBM Data en AI. "Omdat de meeste grote organisaties gegevens opslaan in hybride cloudomgevingen, hebben ze meer vrijheid en de keuze nodig om AI toe te passen op hun gegevens, waar deze ook zijn opgeslagen. Door die silo infrastructuur open te breken, kunnen we bedrijven helpen hun transformatie door AI te versnellen."

Watson, IBM's AI aanbod, is ontworpen om organisaties te helpen AI aan het werk te zetten om de prestaties van bedrijven te verbeteren. IBM Watson biedt hiervoor een reels van toepassingen, ontwikkelingshulpmiddelen, modellen voor machine learning en beheerservices waarmee organisaties hun datagegevens kunnen analyseren, resultaten kunnen voorspellen en tijd- en middelengevoelige processen kunnen automatiseren, aldus de leverancier.

Video: Watson Anywhere: Opening AI to Work with Data Across Clouds

Terug naar nieuws overzicht
Cloud