Witold Kepinski - 13 februari 2019

IBM tweakt hybrid cloud aanbod

IBM heeft een nieuw hybrid cloud aanbod aangekondigd om bedrijven te helpen bij het naadloos migreren, integreren en beheren van applicaties en workloads en met beveiliging in elke public of private cloud en on-premises IT-omgeving. Dit meldt de leverancier tijdens de IBM Think conferentie in San Francisco.

Het IBM Institute for Business Value schat dat tegen 2021 98 procent van de ondervraagde organisaties van plan is om hybride architecturen toe te passen, maar slechts 38 procent zal beschikken over de procedures en hulpmiddelen die ze nodig hebben om die omgeving te bedienen. Dit proces is een uitdaging omdat het grotendeels handmatig is, met grote veiligheidsimplicaties en een gebrek aan consistente beheer- en integratietools.

Als onderdeel van het nieuws lanceert IBM nieuwe hybride cloudtools en -diensten die zijn ontworpen om ondernemingen te helpen bij het navigeren door de complexiteit van dit nieuwe landschap:

Nieuw IBM Cloud Integration Platform, ontworpen om tijd en complexiteit te verminderen en op een consistente en veilige manier nieuwe services en applicaties in cloud-omgevingen te lanceren.

Nieuwe IBM Services ontworpen om te adviseren over holistische cloudstrategieën.

Nieuwe IBM Services ontworpen om het beheer van resources in cloudomgevingen te vereenvoudigen.

Nieuwe services die zijn ontworpen om toonaangevende beveiliging van gegevens en toepassingen in de openbare cloud te bieden.

Cloud Integration Platform is ontworpen om de coderingstijd, complexiteit drastisch te verminderen

Het nieuwe IBM Cloud Integration Platform is ontworpen om op een veilige manier toepassingen, software en services van elke leverancier met elkaar te verbinden, ongeacht of die systemen lokaal zijn, in een public cloud of een private cloud. Het platform brengt een uitgebreide set integratietools samen in een enkele ontwikkelomgeving. Het kan de productiviteit helpen verbeteren, omdat integratiespecialisten code eenmaal kunnen schrijven, testen en beveiligen, het op het platform kunnen opslaan en opnieuw kunnen gebruiken - een zware taak die ooit hun tijd monopoliseerde. Dit kan bedrijven helpen om de tijd en kosten van integratie met 1/3 te verlagen, terwijl ze binnen hun unieke vereisten voor beveiliging en compliance blijven .

Integratie is van cruciaal belang als ondernemingen bedrijfsprocessen optimaliseren en meer gepersonaliseerde klantervaringen creëren. Integratie wordt echter steeds complexer omdat veel ondervraagde ondernemingen al tussen twee tot vijftien verschillende clouds gebruiken en nieuwe cloudservices zoals AI, analytics en blockchain willen inzetten om de concurrentie voor te blijven, aldus IBM.

Met het IBM Cloud Integration Platform kunnen bedrijven snel nieuwe mogelijkheden op de markt brengen en tegelijkertijd integratiespecialisten vrijmaken voor de meer complexe integraties op systeemniveau.

"De meeste grote organisaties hebben gegevens en workloads verspreid over meerdere publieke en private cloud-, SaaS- en on-premises omgevingen - soms als gevolg van hun bedrijfsprocesinfrastructuur, maar ook vanwege compliance, wettelijke en gegevensprivacy-redenen", zegt Denis Kennelly, general manager, cloud-integratie, IBM. "De uitdaging in deze omgeving is om gegevens- en technologiesilo's te overwinnen om snel nieuwe bedrijfsdiensten en -toepassingen met beveiliging te implementeren. Heden lanceren we nieuwe mogelijkheden die zijn ontworpen om de volledige kracht van de hybride cloud te ontketenen."

Lees meer over het nieuwe IBM Cloud Integration Platform op: www.ibm.com/cloud/integration/platform

Nieuwe end-to-end IBM Hybrid Cloud Services

IBM lanceert nieuwe IBM Services for Cloud Strategy and Design, een uitgebreide set van diensten die zijn ontworpen om klanten te adviseren over het ontwerpen van de juiste holistische cloudstrategie, van ontwerp, migratie, integratie, roadmapping en architecturale services tot het navigeren door hun reis naar cloud. IBM Services richt gespecialiseerde teams op van consultants die gecertificeerde experts zijn in de nieuwste services en technologieën op meerdere cloudplatforms. Teams zullen open en veilige multicloud-strategieën gebruiken, gebaseerd op IBM's ervaring in IT-transformatie en samenwerking met een ecosysteem van cloudpartners. De nieuwe services maken gebruik van IBM's Cloud Innovate-methode, geautomatiseerde beslissingsversnellers en IBM Cloud Garage-aanpak om klanten te ondersteunen met co-creatie en opgeschaalde innovatie in applicatieontwikkeling, migratie, modernisering en management.

Voortbouwend op een recente aankondiging van partnershipuitbreiding met ServiceNow, introduceert IBM ook nieuwe IBM Services voor Multicloud Management om één enkel systeem te bieden waarmee bedrijven het beheer van hun IT-resources kunnen vereenvoudigen voor meerdere cloudproviders, on-premises omgevingen en privé clouds.

De levering van IBM Services voor Multicloud Management omvat drie lagen die zijn ontworpen om één enkel beheer- en operatiesysteem te bieden:

Bedrijfsbeheer - toepassingen die zorgen voor digitale service, modern servicebeheer en kostenbeheersing om uitgaven te beheersen;

Orchestration - een automatiseringslaag die helpt verschillende soorten diensten van verschillende leveranciers in staat te stellen eenvoudig te integreren en beschikbaar te stellen aan consumenten;

Operaties - een laag die beheerders van infrastructuren en bewerkingen helpt bij het controleren en onderhouden van systemen, waaronder bestaande infrastructuur, privécloud, openbare cloud- en containeromgevingen.

Daarnaast omvat het een uniforme zelfbedieningservaring voor gebruikers om snellere en eenvoudigere toegang tot cloudservices mogelijk te maken via een omgeving die is geïntegreerd met de ServiceNow Portal om cloudservices en -oplossingen van meerdere cloudproviders te configureren en te kopen. Het biedt ook prestatiebeheerdiensten en biedt de middelen om de gezondheid van de cloud te bewaken en te beheren.

Meer informatie over de nieuwe IBM Services vindt u op: http://www.ibm.com/blogs/cloud-computing/2019/02/12/new-ibm-services-multicloud-world/

Security van gegevens en applicaties in de Public Cloud

Beveiliging blijft een topprioriteit in alle sectoren en markten bij het gebruik van apps en gegevens in hybride cloudomgevingen. Om bedreigingen tot een minimum te beperken, moeten bedrijven in staat zijn om gegevens te beschermen in elke fase van hun reis, eenvoudig toegang en identiteit beheren en inzicht krijgen in de beveiligingshouding voor al hun toepassingen, aldus IBM.

IBM lanceert de IBM Cloud Hyper Protect Crypto Service, die is ontworpen om beveiliging van de public cloud te bieden en mogelijk wordt gemaakt door IBM LinuxONE in de wereldwijde clouddatacenters van IBM te brengen. Deze dienst biedt coderingssleutelbeheer met een speciale cloud-hardwarebeveiligingsmodule (HSM) die is gebouwd op de enige FIPS 140-2 niveau 4-technologie die wordt aangeboden door een public cloud-provider.

Dit maakt deel uit van de IBM Cloud Hyper Protect-servicefamilie, die bedrijven als DACS en Solitaire Interglobal al voorziet van toonaangevende beveiliging en veerkracht voor hun toepassingen. Om een hoog niveau van de beveiliging in zowel de publieke als private clouds te bieden, kondigt IBM ook belangrijke verbeteringen aan IBM Cloud Private op Z.

Meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van IBM op het gebied van cloudbeveiliging vindt u op: https://ibm.com/blogs/bluemix/2019/02/cloud-security-right/

Video: Hoe IBM Hybrid Clouds innovatie stimuleren bij het beheren van complexiteit

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!