Resello lanceert Azure Insights dashboarding en rapportagetool

Harald Nuij

13-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Resello lanceert Azure Insights dashboarding en rapportagetool

Resello, distributeur van clouddiensten en Microsoft CSP indirect provider, voegt met Azure Insights een rapportagetool voor Azure gebruik toe aan zijn automatiseringsplatform. Partners krijgen met Azure Insights een set dashboards waarmee inzicht gecreëerd wordt in het Azure gebruik van hun klanten. Per klant is tevens een dashboard toegevoegd. Daarmee krijgt de eind-klant zelf ook inzicht in zijn eigen Azure verbruik.

Harald Nuij (foto), CCO bij Resello: "Naast Office 365 en Microsoft 365 is Azure de dienst uit het Microsoft CSP-programma waar veel van onze partners mee werken en waar we in toenemende mate vraag naar zien vanuit de markt. Binnen het Resello platform waren al rapportagetools beschikbaar, maar met Azure Insights hebben we dashboards gecreëerd die specifiek inzicht geven over Azure verbruik, waarbij onze partners naar wens de data kunnen filteren."

Resello partners krijgen een set van zeven dashboards. Deze geven hen een snel overzicht van Azure gebruik, maar stellen hen ook instaat om de data verder te filteren om meer inzicht te krijgen in het Azure verbruik van een specifieke tenant, subscription, subscription reference, resource group of datacenter regio en de omzet en marges die daarbij horen. Daarnaast kunnen partners hun klanten tevens inzicht geven in hun eigen Azure verbruik, en de bijbehorende uitgaven, via een dashboard dat voor de klant zelf inzichtelijk is.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud