E-mailprovider VFEmail verliest alle data en back-ups door cyberaanval

14-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

E-mailprovider VFEmail verliest alle data en back-ups door cyberaanval

Door een cyberaanval is veel data van klanten verloren gegaan bij e-mailproviders VFEmail. Het bedrijf meldt dat een aanvaller toegang heeft weten te krijgen tot zijn infrastructuur en alle harde schijven van iedere server heeft geformateerd. Hierdoor zijn niet alleen alle data op deze servers verloren gegaan, maar ook alle back-ups.

Dit maakt het bedrijf bekend in een verklaring op haar eigen website en op Twitter. Het bedrijf stelt dat de aanvaller een 'catastrofale destructie' heeft aangericht. Alle data in de Verenigde Staten, zowel primaire als back-up systemen, zijn vernietigd door de aanvaller. VFEmail vreest dat deze mail permanent is vernietigd.

Een fileserver kan mogelijk worden hersteld

Het bedrijf is erin geslaagd het formateren van één fileserver te onderbreken. Momenteel wordt onderzocht of deze server hersteld kan worden om sommige data van klanten te herstellen. Het bedrijf benadrukt echter dat 'het grootste deel van de infrastructuur verloren is gegaan'.

VFEmail stelt geen eis voor losgeld of enig ander bericht van de aanvaller te hebben ontvangen. Het bedrijf stelt dan ook dat deze aanvallers er simpelweg op uit was data te vernietigen. Hoe de aanvaller toegang heeft weten te krijgen tot de infrastructuur van het bedrijf en hoe deze dusdanig veel schade heeft weten te veroorzaken is niet duidelijk.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security