Ruckus lanceert ICX 7850-switch voor edge-to-core 100GbE-netwerken

15-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ruckus lanceert ICX 7850-switch voor edge-to-core 100GbE-netwerken

Ruckus Networks, onderdeel van ARRIS, lanceert de ICX 7850 switch. Deze nieuwe edge-to-core netwerkoplossing maakt het mogelijk 10GbE, 25GbE, 40GbE, 50GbE en 100GbE netwerken aan te leggen via al aanwezige glasvezelbekabeling.

Met de nieuwe switch richt Ruckus Networks zich op omvangrijke bedrijfsnetwerken van onderwijsinstellingen, de overheid en grote ondernemingen. Dankzij het op groei gebaseerde betaalmodel kunnen deze zakelijke netwerken meegroeien met de ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologieën, zoals 802.11ax (Wi-Fi 6), IoT en LTE.

Snel en lineair schalen

"De steeds toenemende behoefte aan wifi-connectiviteit is een flinke belasting voor core-netwerken. Maar het bijhouden van de wildgroei aan apparaten en snelle ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn", aldus Siva Valliappan, Vice President van Wired Products bij Ruckus Networks. "De ICX 7850 switch maakt het upgraden naar multi-gigabit netwerken eenvoudig en zorgt voor lagere kosten, dankzij het snel en lineair kunnen schalen voor actuele en toekomstige netwerkbehoeften."

Dankzij de stackingmogelijkheden van de ICX 7850 kan een maximum van 12 switches worden gecombineerd, met een poortdichtheid die vergelijkbaar is met die van de traditionele switchkasten in datacenters en bedrijfsswitches. De switch is voorzien van failover-functionaliteit. De SmartZone netwerkcontroller kan worden gebruikt voor het configureren, monitoren en troubleshooten van het complete portfolio van ICX switches en de draadloze access points van Ruckus. De schaalbare oplossing is eenvoudig te beheren en vereist minder stroom en koeling, met lagere totale kosten als resultaat.

Verschuiving richting multi-gigabit netwerken

"We zien een duidelijke verschuiving in de richting van multi-gigabit netwerken bij bedrijven. De lancering van de Ruckus ICX 7850 komt dus precies op het goede moment", zegt Brandon Butler, Senior Research Analyst bij IDC. "Zakelijke netwerken worden steeds zwaarder belast door datahongerige apparaten en applicaties. Dat maakt een 100GbE-netwerkinfrastructuur steeds aantrekkelijker. De ICX 7850 en managementoplossing van Ruckus spelen daar goed op in. In combinatie met de SmartZone netwerkcontroller kunnen bedrijven access points en switches op een centrale plek beheren. Dat vereenvoudigt het netwerkbeheer en verbetert de operationele efficiëntie."

"Onze oude core-netwerkapparatuur kon niet op tegen de eenvoudige installatie en veel kleinere footprint van de Ruckus ICX 7850", vertelt Matt Mercer, Director of Network Services bij Troy University. "Ons nieuwe netwerk is gebaseerd op de ICX 7850 en is klaar voor intensief gebruik door onze studenten."

Beveiliging en encryptie

Net als de andere switches van Ruckus ondersteunt de ICX 7850 de nieuwste normen op het gebied van beveiliging en encryptie. De Amerikaanse overheid maakt al ruim 20 jaar gebruik van ICX switches, die voldoen aan de strengste eisen voor wat betreft beveiliging en certificering. Daarnaast is de ICX 7850 geschikt voor de Layer 2-beveiligingstechnologie MACsec (Media Access Control Security), die met symmetrische cryptografische sleutels zorgt voor volledige encryptie van ethernetverbindingen tussen knooppunten.

Veel organisaties, zoals onderwijsinstellingen, maken nog gebruik van oudere netwerken met OM1- of OM2-glasvezelkabels. Zij hebben optische LRM-interfaces nodig om de 10Gbps te halen die ze nodig hebben voor de hedendaagse bandbreedtebehoeften. De ICX 7850 beschermt bestaande investeringen en biedt klanten met een oudere glasvezelinfrastructuur een upgradepad dankzij de ondersteuning voor LRM-interfaces.

Beschikbaarheid

De ICX 7850 is per direct verkrijgbaar. Tijdens AFCEA West 2019, dat plaatsvindt van 13-15 februari 2019 in San Diego, wordt de nieuwe switch gedemonstreerd op stand 2022.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware