Red Hat lanceert integratieplatform voor ontwikkelen cloud-native applicaties
14-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat lanceert integratieplatform voor ontwikkelen cloud-native applicaties

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, breidt zijn portfolio van integratieproducten uit met nieuwe componenten en mogelijkheden om applicaties, data en apparaten in hybride architecturen met elkaar te verbinden. Deze toevoegingen zijn opgenomen in de nieuwste versie van Red Hat Integration en omvatten Red Hat AMQ Online, Red Hat AMQ Streams, nieuwe connectoren voor Red Hat Fuse Online en end-to-end application programming interface (API) lifecycle support.

Deze technologieën zijn gebouwd op het Red Hat OpenShift Container Platform, het enterprise Kubernetes-platform. Zij bieden integratie- en messaging-mogelijkheden met een cloud-native toolchain om een uniforme end-to-end ervaring te bieden, van ontwerp tot ontwikkeling, implementatie en beheer.

Self-service messaging op een cloudplatform

Dankzij messaging kunnen applicaties data met elkaar uitwisselen, terwijl het systeem tegelijkertijd wordt afgeschermd van potentiële onderbrekingen of implementatiewijzigingen. Het nu beschikbare AMQ Online is ontworpen om dezelfde connectiviteitsmogelijkheden van Red Hat AMQ te bieden met de snelheid en flexibiliteit van een cloud-gebaseerde dienst. De oplossing heeft tot doel ontwikkelaars te voorzien van on-demand self-service messaging-mogelijkheden via een browser, waardoor ze applicatie messaging kunnen aanbieden en schalen wanneer dat nodig is.

Event streaming voor cloud-native applicaties

Red Hat-integratie omvat nu AMQ Streams, een datastream-functionaliteit in Red Hat AMQ die snelheid en schaalbaarheid biedt voor event-gedreven microservices-omgevingen. AMQ Streams is gebaseerd op het opensourceproject Apache Kafka en geoptimaliseerd voor gebruik op het OpenShift Container Platform. Hier kan het gebruik maken van OpenShift Operators om de implementatie, het beheer, de upgrades en de configuratie van een Kafka-ecosysteeminstallatie te automatiseren.

Meer integratie met minder code

Red Hat's low-code integratie-Platform-as-a-Service (iPaaS) oplossing, Fuse Online, bevat voortaan vooraf gedefinieerde connectoren voor enterprise databronnen. Het gaat onder andere om connectoren met Google Calendar en Slack, waardoor het platform gerelateerde gebeurtenissen en berichten kan verzenden en ontvangen. Ook zijn connectoren beschikbaar voor Apache Kafka om te helpen verbinding te maken met datastreams. Als technologie-preview is daarnaast een connector beschikbaar die toegang geeft tot zorggegevens die op de Fast Healthcare Interoperability Resource (FHIR) gebaseerd zijn.

Met deze voorgedefinieerde connector, evenals de meer dan 200 connectoren die al beschikbaar zijn via Red Hat Fuse, kunnen gebruikers enterprise databronnen sneller in hun applicatieomgeving integreren.

End-to-end API lifecycle support

API’s zijn de bouwstenen voor de huidige hyperconnected economie en kunnen de manier waarop organisaties in het digitale tijdperk zakendoen compleet veranderen. Het vermogen om sneller API-gerichte diensten en oplossingen te leveren, kan bedrijven helpen hun innovatie en time-to-market te versnellen.

Om ervoor te zorgen dat organisaties beter aan deze behoefte kunnen voldoen, biedt Red Hat Integration ondersteuning voor de API-levenscyclus, waaronder:

  • Ontwerp, met behulp van een webgebaseerde API-designer die de OpenAPI 2.0-specificatie implementeert.
  • Ontwikkeling, waarbij gebruikers hun API-ontwikkeling kunnen versnellen door een implementatie te genereren op basis van nieuwe of reeds bestaande API-definities.
  • Implementatie als cloud-native diensten binnen het OpenShift Container Platform, waarmee de connectiviteit wordt uitgebreid voor hybride en multicloud-omgevingen.
  • Beheer - API's die in het OpenShift Container Platform worden gebruikt, kunnen ontdekt en beheerd worden.

Daarnaast heeft Red Hat Integration nu een commandline-interface waarmee klanten orkestratie/ provisioning-tools zoals Red Hat Ansible Automation kunnen gebruiken om hun Red Hat 3scale API Management-implementaties te configureren.

Red Hat Integration bestaat uit agile en flexibele integratie- en messaging-technologieën die API-connectiviteit, gegevenstransformatie, ‘service composition’ en orkestratie, real-time messaging, cross-datacenter-berichtstreaming en API-beheer bieden voor het verbinden van apps via hybride cloudarchitecturen en API-gecentreerde zakelijke services mogelijk maken.

Amsterdam Airport Schiphol

Diverse organisaties zetten Red Hat-integratietechnologieën in om de agility, flexibiliteit en controle over hun applicatieomgevingen te verbeteren. Dankzij een agile integratiearchitectuur kunnen bedrijven zoals Amsterdam Airport Schiphol, Dirección Nacional de Migraciones de la República Argentina, de Canadese overheid, Lufthansa Technik en Weathernews responsiever en innovatiever zijn in hun aanpak om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Mike Piech, vice president en general manager Middleware bij Red Hat: "Digitale transformatie is gebaseerd op het idee dat bedrijven zich tegenwoordig via software kunnen differentiëren. Bedrijven willen sneller nieuwe functies en diensten kunnen aanbieden. Red Hat Integration biedt hiervoor flexibele en krachtige integratiemogelijkheden, in een uniform en vertrouwd pakket, geoptimaliseerd voor hybride omgevingen. Wanneer je flexibiliteit en agility gedurende de gehele integratielevenscyclus kunt toepassen, en in staat bent om die integratie en assets te schalen om hybride en multicloud-omgevingen te verbinden, kan dit de organisatie helpen om effectiever in een snel veranderende markt te concurreren."

Carl Lehmann, principal analyst, Architecture, 451 Research: "Integratietechnologie moet in het hybride multicloud-tijdperk continu evolueren. Traditionele on-premises tools en recentere integratie-Platform-as-a-Service technologie, die zijn ontworpen voor cloudconnectiviteit, komen samen. Uniforme integratieplatformen, zoals die worden aangeboden door Red Hat, omvatten een combinatie van mogelijkheden zoals cloud-to-ground, cloud-to-cloud, ESB, messaging en API-beheer. Deze functies zijn in opkomst als het fundament voor een nieuwe generatie multipurpose hybride integratieplatformen."

Beschikbaarheid

Red Hat Integration is per direct algemeen beschikbaar. Klanten kunnen updates krijgen via de Red Hat Customer Portal. Meld u zich vandaag nog aan om te starten met Fuse Online.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud