Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
13-02-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM Business video update met Bart van Rheenen van Arrow ECS

IBM organiseert zijn Think en PartnerWorld conferentie dit jaar in San Francisco. Daar introduceert het onder andere nieuwe initiatieven om zijn business partners te ondersteunen met verdere groei. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel, sprak in een video update met Bart van Rheenen, managing director van Arrow ECS Benelux, over de stand van zaken rond de IBM business.

Hieronder het vraaggesprek dat Witold Kepinski had met Bart van Rheenen:

IBM PartnerWorld wordt dit jaar voor het eerst in San Francisco gehouden. Bart van Rheenen, je bent er ook weer bij. Is dit een belangrijk evenement voor Arrow ECS?

IBM PartnerWorld is een evenement dat je niet mag missen. IBM, met wie Arrow ECS natuurlijk al jarenlang samenwerkt, kondigt zijn focus voor het komende jaar hier aan. Daarnaast is het een belangrijke netwerk opportunity met oude bekenden, maar ook nieuwe spelers waar IBM hoge verwachtingen van heeft. Het is dan ook geen toeval dat PartnerWorld dit jaar zo dicht bij Silicon Valley plaatsvindt.

Op welke onderwerpen ga jij je hier focussen?

Cloud! Het is overduidelijk dat niemand meer om de cloudpropositie van IBM heen kan. IBM genereerde vorig jaar een flinke omzetgroei uit zijn clouddiensten en iedereen verwacht dat dit alleen maar doorzet. De recente overname van Red Hat illustreert dat ook.
Daarnaast werd afgelopen oktober IBM Multicloud Manager gelanceerd en hiervan zijn de verwachtingen ook hooggespannen. Deze oplossing maakt het mogelijk hybride clouddiensten en on-premise systemen met een eenvoudige interface te integreren. Systeembeheerders kunnen zo workloads van verschillende aanbieders, zoals Amazon en Microsoft, beheren en integreren. Dit biedt natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden voor efficiëntere, slimmere bedrijfssystemen. Ik verwacht dat bedrijven hierdoor nog meer clouddiensten afnemen en er meer mogelijkheden komen voor bijvoorbeeld open source, business intelligence-oplossingen, data-analytics, artificial intelligence, maar ook security. Het biedt ook volop kansen voor de nieuwe cloudoplossingen die hier om de hoek, in Silicon Valley geboren worden.

De rol van partners in het IT-kanaal wordt steeds belangrijker. Hoe kijkt Arrow ECS daarnaar?

Je ziet overal dat leveranciers veranderen in co-creatie partners. De verschuiving van hardware naar software heeft daar ook mee te maken. Alles is tegenwoordig een computer; je horloge, je telefoon, auto’s, speelgoed, zelfs de voordeur. Het kastje maakt niet meer het verschil, maar de software die erin zit. Bedrijven kunnen elke oplossing die ze verzinnen realiseren door op de juiste manier software in te zetten. Die toepassingen worden niet meer door één partij gemaakt en geleverd, maar worden gecreëerd door een ecosysteem van partners. De kracht van Arrow is natuurlijk dat wij de kennis hebben en het partnernetwerk om in co-creatie elke oplossing te helpen realiseren. Wanneer het bijvoorbeeld om Internet of Things gaat, is Arrow ECS met IBM Watson een gouden team, maar er zijn nog veel meer vlakken waarop Arrow en IBM samen plaatsnemen in innovatieve ecosystemen.
Ik ben benieuwd wat voor inspirerende praktijkcases er hier in San Francisco voorbij zullen komen.

Terug naar video overzicht
Cloud