Witold Kepinski - 14 februari 2019

Rijkswaterstaat selecteert ICT Group als ‘preferred supplier’

Rijkswaterstaat selecteert ICT Group als ‘preferred supplier’ image

Rijkswaterstaat (RWS) heeft een raamcontract gesloten met ICT Group voor het leveren van diensten in de industriële automatiseringsketen. Het contract is afgesloten voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. De experts van ICT Group kunnen vanaf 1 februari door Rijkswaterstaat worden ingeschakeld voor diverse opdrachten.

ICT Group is geselecteerd als één van de gespecialiseerde bedrijven, naast Altran en CGI, die voor Rijkswaterstaat industriële automatiseringsdiensten gaat verrichten voor kunstwerken, infrastructuur en vaarwegen. Industriële Automatisering is essentieel voor de uitvoering van deze kerntaken van Rijkswaterstaat. Door een aantal passende referentieprojecten op het gebied van ‘bedienen’, ‘besturen’ en ‘bewaken’ te overleggen heeft ICT Group met succes aangetoond over de vereiste competenties te beschikken.

Automatisering tunnel

“Onze experts hebben een sleutelrol gespeeld bij de automatisering van vele tunnels in Nederland, waaronder de nieuwe A2-tunnel in Maastricht en de Spaarndammertunnel in Amsterdam”, licht senior projectmanager Ton van der Loos toe. “Wij waren betrokken bij de ontwikkeling van de bedieningssoftware voor alle installaties en de bewakingssoftware van de tunnels. De komende jaren blijven we ook betrokken bij het beheer en onderhoud van de A2-tunnel.”

Automatiseringsstandaarden

ICT heeft voor diverse partijen in de water & infra branche meegewerkt aan het ontwikkelen van standaarden op het gebied van procesautomatisering. Van der Loos: “Deze ervaring en expertise sluit prima aan bij de behoefte van Rijkswaterstaat om standaard oplossingen voor besturing, bediening en bewaking van bruggen, sluizen en tunnels te ontwikkelen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!