Cisco rapporteert winst in het tweede kwartaal

14-02-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco rapporteert winst in het tweede kwartaal

Cisco heeft de resultaten over het tweede kwartaal gerapporteerd voor de periode eindigend op 26 januari 2019. Cisco rapporteerde een omzet van 12,4 miljard, dat is een stijging van 7 procent. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 2,8 miljard dollar.

De omzet per geografisch segment was: Americas steeg met 7%, EMEA steeg met 8% en APJC steeg met 5%. De prestaties van de productinkomsten waren breed, met groei in applicaties, een stijging van 24%, beveiliging, een stijging van 18%, en infrastructuurplatforms, een stijging van 6%.

Software

Cisco zag de omzet over de hele linie stijgen, met een groei van dubbele cijfers in haar software en security aanbod. Cisco is tevreden met het tempo van de overgang naar een softwaremodel. Cisco heeft zich gecommitteerd om de verkoop van software in de komende drie jaar te laten groeien tot 30 procent van zijn omzet.

De productomzet van Cisco steeg met 9 procent naar 9,27 miljard dollar. Zo steeg de vraag naar AppDynamics en WebEx. Verder steeg de vraag naar infrastructuur oplossingen. 

Netwerken

Het aanbod van intent-gebaseerde netwerken met op abonnementen gebaseerde aanbiedingen zal worden uitgebreid, waardoor eindgebruikers een meer consistente IT-architectuur krijgen op elk domein.

De geopolitieke factoren, zoals spanningen met China en Rusland maar ook de 'shutdown' van overheidsinstellingen in de VS, staan ??niet op de weg van de netwerkmoloch.

Zoals eerder bekendgemaakt, heeft Cisco de verkoop van de Service Provider Video Software Solutions (SPVSS) activiteiten voltooid in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2019 op 28 oktober 2018. Opbrengsten, niet-GAAP financiële informatie en Q3 FY 2019 richtlijnen zijn genormaliseerd om uit te sluiten de SPVSS-activiteiten uit voorgaande perioden voor vergelijkende doeleinden.

Edge

"We zijn erg blij met onze sterke prestaties in het kwartaal", zegt Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "Onze teams voeren ongelooflijk goed, agressief over naar een softwaremodel en versnellen ons innovatietempo. We herdefiniëren en verbinden elk domein van de netwerkinfrastructuur om de flexibiliteit, operationele efficiëntie en veiligheid te bieden die onze klanten nodig hebben om multi-cloud, edge computing te omarmen en digitale transformatie."

Terug naar nieuws overzicht
Software