Witold Kepinski - 14 februari 2019

Oracle voegt nieuwe functies toe aan zijn Blockchain Platform

Oracle voegt nieuwe functies toe aan zijn Blockchain Platform image

Om zijn klanten te ondersteunen, heeft Oracle nieuwe functies aan zijn Blockchain Platform toegevoegd die gebruikers helpen bij het versnellen van de ontwikkeling, integratie en implementatie van nieuwe blockchain-applicaties.

Hoewel blockchain veel bestaande processen rondom supply chain, identiteit, grensoverschrijdende betalingen en fraudedetectie enorm kan stroomlijnen, hebben bedrijven moeite om blockchain-netwerken in hun bestaande ecosystemen te implementeren. Oracle Blockchain Platform pakt deze uitdaging aan door het proces van het bouwen en integreren van blockchain-applicaties in verschillende bedrijfsnetwerken te stroomlijnen en te verbinden met de relevante bedrijfsprocessen binnen deze ecosystemen, aldus Oracle.

Developers

Met deze nieuwste release heeft Oracle op ontwikkelaars gerichte productiviteitsverbeteringen en op consortium gerichte identiteitsbeheerfuncties toegevoegd, die van cruciaal belang zijn voor diverse organisaties die zakelijke transacties uitvoeren via een blockchain-netwerk.

DevOps

Nieuwe DevOps-mogelijkheden maken het platform gemakkelijker te integreren met bestaande bedrijfs- en IT-systemen. Aangezien blockchain bovendien een belangrijke gegevensopslag in de onderneming wordt, biedt het platform Oracle Autonomous Data Warehouse- klanten de mogelijkheid om op een transparante manier blockchain-transactiegeschiedenis en actuele toestandsgegevens voor analyses vast te leggen en te integreren met andere gegevensbronnen.

Nieuwe functies zijn onder meer:

Verbeterde database ter ondersteuning van standaard SQL-gebaseerde grootboekquery's, waardoor de complexiteit van het ontwikkelen van kettingcodes wordt verminderd met behulp van gemakkelijk beschikbare programmeervaardigheden, waardoor slimme contracten veilig kunnen vertrouwen op de queryresultaten, die bij transactieplanning worden geverifieerd en de prestaties van rich data queries aanzienlijk verbeteren.

Rich history-database stelt transactiegeschiedenis in een relationeel databaseschema in het Autonomous Data Warehouse of andere Oracle-databases in kaart, waardoor analyse-integratie op transparante wijze wordt ingeschakeld voor interactieve dashboards en rapporten.

Verbeterde REST-API's voor gebeurtenisabonnement, blockchainbeheer / -configuratie en bewaking van netwerkgezondheid, transactietarieven en andere statistieken, die de integratie met bestaande IT-hulpmiddelen voor bedrijven vereenvoudigen.

Identity Federation breidt authenticatiemogelijkheden verder uit om met externe identiteitsproviders te werken om consortium-blockchains met veel verschillende deelnemers te vergemakkelijken met behulp van hun bestaande identiteitsbeheersystemen.

Ondersteuning door derden voor het registreren van klantorganisaties in het blockchain-netwerk om hen in staat te stellen bestaande certificaten te gebruiken die zijn uitgegeven door vertrouwde derde partijen.

Ondersteuning voor Hyperledger Fabric 1.3, die veel nieuwe functies toevoegt op basis van de evoluerende open source-versie, inclusief kettingcode-ontwikkeling in Java, verdere benutting van bestaande zakelijke vaardigheden en ondersteuning voor privétransacties van een deel van de leden, met behoud van privacy en zakelijke vertrouwelijkheid. Dit toont Oracle's toewijding om bij te blijven met de Hyperledger-community door gebruik te maken van nieuwe releases en bij te dragen aan de open-sourcecommunity.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!