Witold Kepinski - 15 februari 2019

NetApp omzet groeit maar minder dan was verwacht

NetApp omzet groeit maar minder dan was verwacht image

NetApp heeft ondanks een omzetstijging in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar niet voldaan aan de verwachtingen. De schuld van de langzame groei werd gegeven aan de onzekere macro-economische omstandigheden. De beurskoers van NetApp daalde met bijna negen procent toen de markten opengingen.

De storage specialist zag de omzet met twee procent stijgen naar 1,56 miljard dollar. De winst steeg naar 249 miljoen dollar.

De productomzet groeide met 2 procent naar 967 miljoen dollar.

NetApp vindt het zelf ook jammer dat de omzet minder was dan verwacht, maar verwacht verdere groei met flash storage en (hybrid) cloud toepassingen. "Hoewel ik teleurgesteld ben dat de inkomsten aan de onderkant van ons richtingsbereik kwamen, blijven we discipline tonen in de manier waarop we het bedrijf beheren. We spelen in op de grote marktovergangen vanuit een sterke positie en zijn gefocust op uitvoering om onze kansen in een onzekere macro-economische omgeving te maximaliseren", zegt NetApp ceo George Kurian (foto). "Onze flash-, hybride cloud-infrastructuur en AI-oplossingen dienen als pijlers van de nieuwe architecturen van klanten en we zien de acceptatie van ons cloudaanbod als onderdeel van de basis van onze klanten voor het verplaatsen van applicaties en gegevens naar de cloud. We zijn overtuigd van onze strategie om groei op lange termijn te stimuleren."

Hitz

Tevens was er anders NetApp nieuws. Dave Hitz, mede-oprichter en executive vice-president van storage vendor NetApp, verlaat het bedrijf zo meldt hij in een blog. In de toekomst zal hij zich meer richten op verschillende projecten die hem na aan het hart liggen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!