DataExpert neemt Forensic Experts Scandinavia AB over

15-02-2019 | door: Witold Kepinski

DataExpert neemt Forensic Experts Scandinavia AB over

Het Nederlandse DataExpert, leverancier van technologie en kennis op het gebied van fraude, criminaliteitsbestrijding en cyber security breidt met de overname van Forensic Experts Scandinavia AB verder uit naar Zweden, Noorwegen en Finland. Beide bedrijven hebben op 31 januari 2019 een overeenstemming bereikt. Door de nauwe samenwerking voorafgaand aan de overname, zal de overgang naar verwachting soepel en succesvol verlopen.

De overname is een logische vervolgstap om de positie van DataExpert in Europa te versterken. Met de nieuwe focus en kennis van het publieke en private domein in de Scandinavische landen en inzichten in de lokale cultuur en procedures, streeft DataExpert ook in deze landen naar een veiligere samenleving. Wat betreft het productportfolio, deze blijft nagenoeg hetzelfde als in Nederland en zal gericht zijn op: Digital Forensics, Data Analytics en Cyber Security. Ook de daarbij behorende support, consultancy en training behoren tot het aanbod.

“We zien de samenwerking met onze nieuwe collega’s van Forensic Experts met vertrouwen tegemoet”, aldus Robbert Bakker, CEO van DataExpert. Ook Christian Almstedt, CEO van Forensic Experts, kijkt uit naar de samenwerking: “Met de extra kennis en kunde die DataExpert ons biedt, zullen we de Scandinavische markt op het gebied van fraude en criminaliteitsbestrijding nog beter kunnen bedienen”.

Terug naar nieuws overzicht
Software