Google investeert 13 miljard dollar in Amerikaanse datacenters en kantoren

15-02-2019 | door: Witold Kepinski

Google investeert 13 miljard dollar in Amerikaanse datacenters en kantoren

Google gaat in 2019 meer dan 13 miljard dollar aan investeringen doen in datacenters en kantoren in de VS, met belangrijke uitbreidingen in 14 staten. Deze nieuwe investeringen zullen Google de mogelijkheid bieden om tienduizenden werknemers in dienst te nemen en de creatie mogelijk te maken van meer dan 10.000 nieuwe bouwbanen in Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, South Carolina en Virginia. Dit meldt Sundar Pichai, directeur van Google.

Met deze nieuwe investering heeft Google nu een huis in 24 staten, inclusief datacenters in 13 gemeenschappen. 2019 betekent het tweede jaar op rij dat Google sneller buiten de Bay Area in Silicon Valley groeit dan erin.

Pichai meldt: "Deze groei stelt ons in staat om te investeren in de gemeenschappen waarin we actief zijn, terwijl we de producten en services verbeteren die wereldwijd miljarden mensen en bedrijven helpen. Vooral onze nieuwe datacenterinvesteringen zullen ons vermogen vergroten om de snelste en meest betrouwbare services te leveren aan al onze gebruikers en klanten. Als onderdeel van onze toewijding aan onze inkoop van 100 procent hernieuwbare energie, maken we ook aanzienlijke hernieuwbare energie-investeringen in de VS naarmate we groeien. Onze datacenters leveren een belangrijke economische bijdrage aan lokale gemeenschappen, net als de bijbehorende $ 5 miljard aan energie-investeringen die onze energie-inkoop ondersteunt."

Lees meer details op de Google site.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter