AFIBER installeert PoP in AMS01 datacenter van maincubes in Schiphol-Rijk

18-02-2019 | door: Redactie

AFIBER installeert PoP in AMS01 datacenter van maincubes in Schiphol-Rijk

AFIBER, een Nederlandse aanbieder van optische connectiviteitsdiensten gevestigd in Heemstede, heeft ervoor gekozen om zijn netwerkservice footprint uit te breiden naar het maincubes AMS01 datacenter in Schiphol-Rijk, in de regio Amsterdam. Middels de geïnstalleerde Point of Presence (PoP) kunnen netwerk- en IT-dienstverleners nu AFIBER's optische transmissiediensten gebruiken voor het leveren van hun diensten aan maincubes klanten. Daarnaast kan het datacenter van maincubes in Schiphol-Rijk nu worden aangesloten op alle 50+ datacenters en 1500+ bedrijfslocaties binnen het AFIBER netwerk.

De optische netwerkdiensten van AFIBER bieden maincubes de mogelijkheid om in te spelen op hoge netwerkcapaciteitseisen van klanten, variërend van 1Gbps tot een meervoudige 100Gbps. De gemiddelde netwerk latency zou daarnaast met meer dan 50 procent kunnen worden aangescherpt in vergelijking met traditionele IP- en Ethernetdiensten, aldus het bedrijf. AFIBER biedt daarnaast cybersecurity oplossingen met end-to-end optische encryptie voor hoge capaciteit netwerkverbindingen zonder dat dit gevolgen heeft voor de latency of throughput.

"Klanten verwachten dat een datacenter een breed ecosysteem beschikbaar heeft van netwerk- en IT-serviceproviders die hen in staat stelt om een oplossing te ontwikkelen die past bij hun doelstellingen en de benodigde flexibiliteit biedt om hun bedrijf op eigen voorwaarden te laten groeien," zegt Joris te Lintelo, directeur van maincubes Amsterdam. "De toevoeging van AFIBER's connectiviteitsdiensten aan het maincubes AMS01 datacenter in Nederland, laat zien dat wij goed luisteren naar de behoeften en eisen bij onze klanten ten aanzien van flexibele connectiviteit en security."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter