Witold Kepinski - 18 februari 2019

Insight groeit en zet in op managed services

Insight groeit en zet in op managed services image

Insight Enterprises, IT-adviseur van intelligente technologische oplossingen op het gebied van hardware, software, cloud en services, maakt de financiële resultaten bekend voor het laatste kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2018.

In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 1,75 miljard dollar. De jaar tot jaar daling van 2% is het gevolg van een daling in de netto-omzet van software, te danken aan de invoering van een nieuwe methode van omzetverantwoording, ASC 606. Die daling werd grotendeels gecompenseerd door een sterke groei van de netto-omzet van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg daardoor jaar op jaar met 9%, het bedrijfsresultaat met 29%.

Go-to-market

Voor het volledige jaar bedroeg de geconsolideerde netto-omzet 7,1 miljard dollar. De jaar op jaar stijging van 6% is eveneens het gevolg van een sterke groei in diensten, waaronder de toename in de verkoop van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg jaar op jaar met 8%, de winst uit operationele activiteiten groeide met 30%.

“We zijn blij om nog een jaar recordresultaten te kunnen melden. Ons wereldwijde team levert voor de derde keer op rij een tweecijferige groei. Dit terwijl de kasstroom werd versneld, ons dienstenaanbod werd uitgebreid en strategische overnames werden geïntegreerd. Onze ‘go-to-market-strategy’, technisch talent en focus op operationele uitmuntendheid hebben onze financiële prestaties versneld en stellen ons in staat om in 2019 én daarna op de markt te concurreren,” aldus Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer.

Benelux

In de Benelux regio hebben we, net als in de rest van Europa, een flinke eindsprint gemaakt, met ook hier een dubbelcijferige groei in het vierde kwartaal. Waar in eerdere jaren vooral over gesproken werd, hebben we in 2018 echt de verschuiving naar de cloud zien plaatsvinden. Dit heeft ons zeker geholpen om het aandeel dienstverlening van onze omzet verder te vergroten. Sinds januari 2018 is Caase.com volledig geïntegreerd in onze organisatie en zijn wij voor onze klanten in de Benelux nog beter herkenbaar als ‘The Intelligent Technology Solution Provider of Choice’,” besluit Frank Hoekstra, Vice President Insight Benelux.

“Naast de mooie financiële resultaten die het wereldwijde team heeft gerealiseerd in 2018, door uitbreiding van diensten en strategische acquisities, is er ook voor Insight Nederland een solide basis gelegd voor 2019. De nadruk zal dit jaar nog meer komen te liggen op het positioneren van (managed) services en het begeleiden van onze klanten bij hun digitale transformatie,” zegt Rogier Stolk (foto), Country Manager Insight Nederland.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!