Micro Focus koopt security specialist Interset

19-02-2019 | door: Witold Kepinski

Micro Focus koopt security specialist Interset

Micro Focus heeft de overname aangekondigd van Interset, speler in beveiligingsanalysesoftware die uiterst intelligente en accurate bescherming tegen cyberbedreigingen biedt.

De toevoeging van deze voorspellende analysetechnologie voegt kennis toe aan de portefeuille Security, Risk & Governance van Micro Focus en past in de strategie van het bedrijf om klanten te helpen bij het snel en accuraat valideren en beoordelen van risico's bij het digitaal transformeren van hun bedrijfsactiviteiten.

UEBA

Interset ontgrendelt de kracht van user and entity behavioral analytics (UEBA) en machine learning om beveiligingsprofessionals de meest geavanceerde techniek te bieden voor het uitvoeren van snelle en nauwkeurige analyse van bedreigingsdetectie. De technologie zal de levering door Micro Focus van een meer robuust UEBA-aanbod versnellen en helpen om dieper inzicht te verkrijgen in gegevens over beveiliging en bewerkingen die nodig zijn om de SecOps Analytics-visie van het bedrijf uit te voeren.

Analytics

Interset levert zijn technologie aan diverse branches zoals voor energie, kritieke infrastructuur, hightech, lucht- en ruimtevaart, defensie en overheid - waar detectie van bedreigingen een voordeel is. De technologie is een aanvulling op Micro Analytics Big Data-analysesoftware Vertica, en voegt extra waarde toe aan Micro Focus ArcSight, een real-time correlatie-engine - om een sterk gedifferentieerde cyberbeveiligingsoplossing te leveren zo meldt het bedrijf.

Momentum Cyber trad op als exclusieve financieel adviseur van Interset, Strategic Capital Associates trad op voor Micro Focus en de overname is onmiddellijk van kracht. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software